ZVUK – новото предаване за алтернативна музика на Projector Plus

 ZVUK – новото предаване за алтернативна музика на Projector Plus

Гост в първия ZVUK e Fenne Kuppens от Whispering Sons.

Онлайн предаването ZVUK стартира официално днес, 17 май, в платформите за аудио стрийминг и на сайта и социалните мрежи на независимото обединение на алтернативни артисти Projector Plus, но живее идейно в главите на екипа от години. Звук има във всяка въздишка, във всяка песен, във всеки повей на промяната, а във всяка нота – има неразказана история.

ZVUK е новото аудио пространство, когато информацията в мейнстрийм каналите не е достатъчна за любопитните. Чуй алтернативата!

ZVUK насочва прожектора към избрани инди герои от всички кътчета на музикалната сцена по света и у нас. От артистите и музикантите на сцената, през концертните фотографи и режисьорите на клиповете, заетите в бекстейджа и отдадените на независимата сцена агенти, до организатори на концерти и още много други, ZVUK пуска в ушите на слушателите си гласовете, които създават, работят, кипят и се раздават за алтернативната музика.

ZVUK поставя алтернативата на фокус и предлага аудио съдържание, пълно със смислени разговори, където добрата музика има значение, а отговорите – са на правилните въпроси.

С всеки епизод, се надяваме, не само да покажем на слушателите на нашия ZVUK страхотна музика, но и да създадем дискусии на социалните теми, които формират нашия свят и от които музиката много често се вдъхновява”, споделя Моника Бояджиева, водещ на алтернативното предаване.

Моника завършва Американския университет в Благоевград през 2023г. с две специалности – журналистика и кино. Още в студентските си години тя води радиопредаване за алтернативна българска музика в АУРА, а дипломната си работа – превръща в принт списание на същата тема.
Първият епизод на ZVUK е с премиера на 17 май и представя Fenne Kuppens – мистичната вокалистка на Whispering Sons, белгийската мрачна пънк банда, която идва за концерт в София на 21 май по покана на Fest Team в клуб Строежа.

В него Fenne говори за смелостта да си инди артист, за новия албум на Whispering Sons и колко по-важно от лайковете в интернет е това да се гордееш с изкуството си.

Чуй алтернативата със ZVUK – нов епизод очаквайте на всеки две седмици. Защото добрата музика има значение!

СЛУШАЙТЕ ПЪРВИЯ ЕПИЗОД НА ZVUK ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »