“Дефиле на младото вино” ни очаква в края на ноември!

 “Дефиле на младото вино” ни очаква в края на ноември!

Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив и тази есен Ви канят на четиринадесетото издание на „Дефиле на младото вино“. Запазете си датите 25, 26 и 27 ноември в своя календар и планирайте разходка до Стария град на Пловдив, за да опитате най-пивките млади вина на България.

Тихите калдъръмени улички, красивите възрожденски къщи и автентичната атмосфера на Стария град на Пловдив ще Ви очакват и тази есен за най-дългоочаквания винен празник под тепетата. Поканете приятели на  дегустация на млади български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления. 

Откриването на „Дефиле на младото вино“ ще бъде на 25 ноември (петък). В 13:00 часа от площада пред Община Пловдив ще тръгне „Дионисиево шествие“. С музика и танци ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички винолюбители към началото на Стария град. На ул. „Съборна“ в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ заедно ще дадем официалния старт на винените дегустации. Седемнадесет къщи-музеи, галерии, ресторанти и културни обекти ще Ви очакват в трите фестивални дни:

  • 25 ноември – от 14:00 до 18:00 ч.
  • 26 ноември – от 11:00 до 18:00 ч.
  • 27 ноември – от 11:00 до 17:00 ч.

Дегустацията на вино по време на фестивала се осъществява с жетони. С тях ще може да дегустирате над 300 вида вино. За да чувате звън на наздравици, и за да дегустирате като истински професионалист, сме подготвили за Вас брандирани стъклени чаши за професионална дегустация. 

Пред всяка локация ще бъде разположен информационен щанд и сътрудници. От  тях ще може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. Цените са между 3лв. и 20лв. 

Карта с обектите и участниците вече е публикувана и може да се види онлайн. Съпътстващата програма съвсем скоро ще бъде добавена на официалния сайт, както и във фейсбук страницата. Запазете датите в календара си за „Дефиле на младото вино“ 2022 и заповядайте с Вашите приятели, за да се насладите заедно на феерия от вкусове и емоции! Информационна кампания вече тече в социалните мрежи – представяне на локациите, участниците, както и важна информация свързана с организацията на събитието. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »