Световното първенство по гребане за юноши и девойки

 Световното първенство по гребане за юноши и девойки

Едно от най-важните спортни събития за годината предстои да се проведе в средата на месеца. От 11-ти до 15-ти август Пловдив става горд домакин на Световното първенство по гребане за юноши и девойки! 

Над 100 юноши и девойки от 42 страни ще премерят сили и ще се състезават на Гребната база в града под тепетата. Георги Тютюков сподели, че поради пандемичната обстановка, за жалост няма да има официално откриване на събитието, както предни години. За сметка на това, любителите на гребането ще могат да отидат да гледат състезанието на място. Една от трибуните ще бъде отредена за гражданите.

Във връзка с организацията на тренировките и същинските състезания Община Пловдив и Организационният комитет съобщават, че достъпът на автомобили на граждани до базата ще бъде изцяло ограничен от 6.00 часа сутринта на 8 август до 17 часа на 15 август. В непосредствена близост до самия Гребен канал пешеходци и велосипедисти също няма да се допускат. Те ще могат да се разхождат или спортуват на по-външните алеи на базата.

Допълнителна информация може да видите на сайта на Световното първенство по гребане за юноши и девойки ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »