Марица оживява с празничен Зимен Фестивал

 Марица оживява с празничен Зимен Фестивал

Тази събота (17.12.22г.) на дървената сцена срещу бул. Марица 140А ще се състои Зимен Фестивал Марица. Кварталното събитие има за цел да изтъкне позитивите на нашата река и пространствата по поречието й, да внесе коледно настроение, да сплоти хората и да ги запознае с биоразнообразието в този район.

Организаторите на събитието ще предоставят топли напитки. и музика, като призовават всеки, който иска да отиде, да донесе домашни ястия по желание и/или коледна украса, с която да се доокраси парка.

Събитието ще се проведе между 12:00ч. и 16:00ч., а специален гост ще бъде екологът Александър Петров, който изследва разпространението на гръбначни животни по река Марица. Той е автор на филма “Река Марица в Пловдив – Оазис на живота“. В 14:00ч. е началото на неговата беседа, в която той ще ни разкаже повече за биоразнообразието на реката.

Ще бъде проведен и кратък наблюдателен тур по брега на реката, в който малките природолюбители ще могат да научат повече за местообитанията на гръбначните животни и тяхното опазване. 

Повече за съжитието можете да откриете ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »