Запазете си три дни през май за „Дефиле вино и гурме“

 Запазете си три дни през май за „Дефиле вино и гурме“

По калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали епохи, под магичното небе на Стария град в Пловдив, ще откриете седемнадесет възрожденски къщи, които гостоприемно ще отворят врати за деветото издание на “Дефиле вино и гурме“. Фестивалът ще се проведе през втория уикенд на месец май и за първи път в три дни от 12.05.23г. до 14.05.23г.

Най-добрите производители на вина и вкусни храни ще очакват пловдивчани и гости на града за една прекрасна дегустационна среща в следните обекти на територията на Стария град в Пловдив:

Ресторант „Граждански клуб“ ; Галерия „Енчо Пиронков” ; Резиденция „Тракарт“; Къща „Бирдас“; Къща „Клианти“ /нова локация за фестивала/; Аптека „Хипократ“; Експозиция „Георги Божилов – Слона”; Галерия „Златю Бояджиев”; Етнографски музей; Балабанова къща; Къща „Георгиади”; Къща „Недкович“; Къща „Иван Черноземски“;  Данчовата къща“ /нова локация за фестивала/; Ресторант „Алафрангите“; Къща „Верен Стамболян“ /нова локация за фестивала/ и Хотел Бел Вил. За улеснение, може да използвате дигиталната фестивалана карта, в която ще откриете всички локации и участниците в тях.

По време на “Дефиле вино и гурме” ще може да опитате над 250 вида първокласни български вина в комбинация с гурме вкусове.

Като допълнение, организаторите подготвят пъстра съпътстваща програма, която започва на 12.05.23г. в 12:30ч. от пл. „Стефан Стамболов“ /пред Община Пловдив/.

Пъстро дефиле с участието на фолклорен ансамбъл “Тракия” и девическа хорова формация „Евмолпея“ ще ни поведат към началото на Стария град. На ул. „Съборна“ 2-4 до бариерата ще бъде открит фестивал “Дефиле вино и гурме” 2023. Дегустациите по дни и часове ще са:

На 12.05.23г.- от 13:00ч. до 19:00ч. 
На 13.05.23г. – от 11:00ч. до 19:00ч. 
На 14.05.23г. – от 11:00ч. до 18:00ч.

Всеки уважаващ себе си винолюбител знае, но за новите приятели на “Дефиле вино и гурме” ще подчертаем, че билет за фестивала няма. Има нещо много по-интересно и открояващо се. Това са дегустационните жетони,  с които се осъществява дегустацията на вино по време на “Дефиле вино и гурме“.

Те ще се продават пред всяка една фестивална локация. На информационните щандове може да закупите още стъклени, брандирани чаши за професионална дегустация, кожен държач „Свободни ръце“ за нея, сувенири и др.

Жетоните са брандирани с името на фестивала и може да ги ползвате във всички локации и на щандовете на всички винопроизводители.

1 жетон е = на 1 винена дегустация.

За най-нетърпеливите и верни винолюбители дегустационен комплект/билет може да бъде закупен и предварително чрез платформата на Grabo.bg

Дефиле вино и гурме” 2023 се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в сътрудничество с общински институт „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив.

Провежда се под патронажа на Министерство на туризма и с подкрепата на Министерството на земеделието. Фестивалът се финансира от „Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2023 г.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »