Предстои Дефиле “Вино и Гурме” 2022 в Пловдив

 Предстои Дефиле “Вино и Гурме” 2022 в Пловдив

На 14-ти и 15-ти Май посрещаме осмото издание на превърналото се в традиция и дългоочаквано събитие Дефиле “Вино и Гурме”. Елате с приятели, за да вдигнем заедно наздравица в Стария грaд на Пловдив. 

Тази година, фестивалът ще ни изненада с рекорден брой участници, пъстра фестивална програма и феерия от вкусове. В шестнадесет емблематични къщи – музеи и галерии, заведения и културни средища в Стария град ще бъдат поместени участниците.

За първа година събитието ще се проведе под патронажа на Министерството  на туризма. По време на фестивала може да посетите информационния им щанд в Къща „Иван Черноземски“.

 По време на събитието може да опитате над 240 вида вина. Дегустацията на вино се осъществява с жетони по 0.75 лв. Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалист. Ще ги намерите пред  всяка локация, където ще има информационен пункт, от който може да се снабдите с желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти.

Както обичайно, фициалното откриване ще е в събота, 14 май от 11 часа, в началото  на Стария град, ул. „Съборна“, 2-4, с което ще се даде старт на дегустациите. Дегустациите в събота ще се осъществяват от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. 

Подвижният „Фото кът“ отново ще обикаля всички локации и улички из Стария град. Всеки, който се е снимал с рамката на фестивала и е качил снимката в Инстаграм ще участва в играта, а за снимката, която е събрала най-много „лайкове“ ще има награда-изненада.

Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г.

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хранителни технологии – Пловдив и всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »