Уиски фестът стартира в Пловдив от днес!

 Уиски фестът стартира в Пловдив от днес!

Уиски е най-обичаната и популярна вносна категория високоалкохолни напитки и е част от  менюто, както на всички заведения, така и на всички домашни празници. Културата на създаване и  консумиране на уиски датира от векове, идва от Ирландия и Шотландия, пренесена в Европа и САЩ. В наши дни почти няма страна, която да не произвежда уиски. Японските, тайвански и индийски марки  уиски са високо ценени от почитатели по целия свят.  

Така стигаме и до тук. След двугодишна пауза, организаторите на феста ще представят на пловдивчани и гостите на  града, в рамките на два дни, обновена концепция, която съчетава градската среда и уличните изкуства с най-новите  тенденции в консумацията на уиски.

Бъчвите – емблема на уиски феста, тази година ще бъдат изрисувани от доказани и млади творци  на графити от Пловдив и ще представят характерни символи за града. Йордан Терзийски, Цветан  Узунов, Андон Георгиев, Тодор Атанасов и Николай Добрев са част от творческата банда с четки и  спрейове, чийто отпечатък пренася колорит в Капана и централната част на града. 

Двудневното събитие на 25-ти и 26-ти юни 2021 г. ще посреща посетители между 17:00 и 23:00 часа в  пространството зад Халите в Капана. Фестивалът е предназначен за лица над 18 години и няма да се  допускат непълнолетни. Билети ще се продават онлайн, на мястото на събитието, както и в определени  галерии, барове и магазини в Капана. 

Световноизвестни дестилерии ще представят марките си на 14 щанда, обособени в кокетни  павилиони, а за никого не е тайна, че уиски коктейлите ще доминират в предложенията. Водещи  експерти и миксолози ще разказват, показват и доказват качествата на представените марки. Двата специализирани уиски бара от града – The Whisky Library и СандъкЪ, също ще се изнесат  от уютните си локации за дните на феста и ще допълнят богатия избор от уиски опции.

Музикалният фон е поверен на култовото пловдивско радио XRaydio. Очаквайте специална за  събитието селекция от Vintage Soul, Jungle Exotica, Easy Listening и Rock and Roll. Love Art Studio ще направи работилница за ентусиазираните любители на четката. Дали ще има музика на живо? О, да! Blues Traffic и Nikéca ще владеят сцената, а енигматичното танцово шоу на формация Пантарей ще постави кулминация на уиски феста. 

Проектът се реализира с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Цената на 1 билет е 24 лв. и включва автентична дегустационна уиски чаша и 5 уиски кредита,  които може да размените на щандовете, както и предпазна маска. Организаторите на фестивала и изложителите подкрепят отговорната консумация и ви съветват  да не шофирате след употреба на алкохол.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »