Блус, уиски и дъжд в Капана на Уиски Фест Пловдив

 Блус, уиски и дъжд в Капана на Уиски Фест Пловдив

Така премина този уикенд в квартала на творческите индустрии. С красиво украсени щандове и присъщите за локацията флагчета и лампички осъмна пространството зад Халите този петък. В кокетните павилиони пред сцената се бяха поместили световноизвестни дестилерии, които представиха марките си пред посетителите на фестивала.

Водещи експерти и миксолози разказаха и показаха качествата на представените марки, като доставиха абсолютно удоволствие и наслада на наблюдаващите ги гости на Уиски Фест Пловдив.

Двудневното събитие се състоя от 17:00ч. до 23:00ч., под звуците на Vintage Soul, Blues, Easy Listening и Rock and Roll, специално селектирани от култовото пловдивско радио XRaydio. Петъчната вечер завърши с участието на Никеца и Иван от Casual Threesome, които чудесно допълниха цялостната атмосфера.

В съботния ден, улицата на фестивала отново заживя и с нови сили приветства десетки любители и ценители на високоалкохолната напитка. Аромат на различни видове пури витаеше във въздуха, а посетителите на събитието бяха разпръснати между 14-те павилиона. 

Лека спънка се оказа метеорологичната прогноза, според която беше въпрос на време да завали порой. Не след дълго тя се осъществи, но това не попречи на фестивалния дух на присъстващите. В пика на пороя, от сцената зазвучаха Иван Пейчев и Божидар Банов-Порто (Blues Traffic), които напук на дъжда свириха неуморно до края!

Проектът се реализира с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »