На опашка за изложба в GALERIATA/ГАЛЕРИЯТА

 На опашка за изложба в GALERIATA/ГАЛЕРИЯТА

Десетки ичкаваха търпеливо на опашка пред входа на GALERIATA/ГАЛЕРИЯТА на ул.”Райко Даскалов” 73 в съботната вечер. Причината за необичайното явление беше откриването на юбилейната съвместна изложба EXHIBITION^2 на Симеон Иванов (скулптор) и Цветан Узунов (калиграф).

Освен тълпата, събитието бе придружено от акустични изпълнения на живо и зрелищно огнено шоу във вътрешното открито пространство на сградата.

EXHIBITION^2 отразява артистичния диалог на пловдивските художници, който се случва за втори път, точно след 10 години. Изложбата съчетава сложната артистичност на съвременната калиграфия с триизмерната красота на скулптурата. Опитът и сътрудничеството на двамата автори естествено обединява и изявата им, която се трансформира в хармонична колаборация между съответните медии.

Симеон Иванов е художник и скулптор, известен със способността си да превръща сурови материали в завладяващи форми, които предизвикват възприятията и приканват към съзерцание.

Цветан Узунов е популярен с майсторството си в калиграфията и графити изкуството, с които разширява границите на традиционните техники, за да създаде визуално провокиращи мисълта творби.

EXHIBITION^2 гостува на GALERIATA/ГАЛЕРИЯТА в рамките на месец. През този период публиката ще има възможност да се запознае с интригуващото сътрудничество на двамата автори и да стане свидетел на развитието им като творческо дуо през последното десетилетие.

Може да разгледате изложбата на двамата автори от вторник до неделя от 17:00 – 20:00 ч.
Организатор на изложбата: Светла Георгиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »