Влатко Стефановски закри GuitART Festival 2021

 Влатко Стефановски закри GuitART Festival 2021

През изминалата седмица имахме удоволствието да отпразнуваме един от любимите и най-популярни музикални инструменти – китарата! Четиридневното музикално пиршество GuitART Festival обедини музиканти и любители от различни културни среди и ни преведе през вариации и аспекти на струнния инструмент.

Организаторите на фестивала споделят, че неговата мисия е преди всичко образователна и цели да бъде социална платформа за развитието на българския музикален талант, с акцент върху мястото на китарата в историята и развитието на съвременния музикален свят.

Концерти на живо, майсторски класове, музикални работилници и онлайн курсове се състояха в Пловдив от 04.11 до 07.11. Поради влушаването на епидемиологичната обстановка, фестивалните концерти се състояха на сцената на известния пловдивски клуб Bee Bop Café и бяха достъпни онлайн на платформата BeeBopCafe.TV.

В снощната последна вечер на събитието, десетки се събраха, за да чуят на живо виртуозния етно-джаз китарист Влатко Стефановски и неговото трио! По време на концерта, китаристът сподели, че би било чудесно, ако събитието можеше да се проведе пред по-голяма публика, но малко след това допълни, че публиката може да е по-малка, но е отбрана!

Така, след близо двучасов концерт, в ритъма на любими парчета като “Gipsy song” и “Jovano Jovanke” приключи и тазгодишното издание на GuitART Festival!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »