“Топ 10” видео игри

 “Топ 10” видео игри

Скъпи приятели, преминахме през книги, филми, музика, забавления и занимания… но не сме приключили все още! Бяхме обещали, че ще подготвим и списък с нашите предложения за видео игри, които са популярни и любими на всички в гейминг света. Ето и нашите “Топ 10” заглавия:

1. League of legends

(Лигата на Легендите) Или наричана накратко LoL, (В България известна още като „Лига“) е безплатна мултиплейър 3D фентъзи онлайн игра, в която играчите избират един от много герои и се съревновават помежду си. В играта, играчът приема ролята на невидим „повелител“ (summoner), който контролира „героя“ с уникални способности и се дуелира срещу други играчи или срещу компютърно контролирани герои. Всеки играч със старта на битката е слаб, като увеличава силата си със събиране на предмети и опит по време на играта. Целта обикновено е да се разруши „Нексуса“ (Nexus) в другия отбор, която представлява охранявана структура, наподобяваща кристал, стояща в сърцето на базата.

2. Fortnite

Фортнайт е онлайн видео игра, която се предлага в три различни версии на игровия режим, които иначе споделят един и същ общ геймплей: Fortnite: Save the World, кооперативна игра за оцеляване до четирима играчи за борба със зомбита и защита на обекти с укрепления, които можете да строите; Fortnite Battle Royale е безплатна игра, в която до 100 играчи се борят, за да бъдат последният човек; и Fortnite Creative, където играчите получават пълна свобода да създават светове и места за битки.

3. World of warcraft

Или често наричана WoW е MMORPG (Massive Multiplayer Online RolePlaying Game – Широкообхватна онлайн ролева игра за множество играчи). Както показва и името, играта се развива в игровия свят от поредицата Warcraft. Warcraft светът е обхванат от конфликт между две враждуващи фракции – Съюзът (the Alliance) и Ордата (the Horde), като играчите избират в коя от тях ще играят. Със създаването на герой в World of Warcraft играчът избира и класа му. Това определя изцяло играта му в света на Warcraft. Всеки клас е специфичен и има различни умения, предимства и недостатъци. В началото на играта играчите имат възможност да избират от 12 класа (и общо 23 раси, които имат специфични расови умения). След 10-то ниво играчите имат възможност да специализират героя си в определен аспект. На 10-то ниво се отключват така наречените таланти. Всеки герой има три специализации (specializations или съкратено specs). Гъвкавостта в WoW се дължи в голяма част на талантите, защото играчите винаги могат да правят каквито комбинации желаят.

4. Dota 2

 Дота е мултиплейър онлайн бойна арена (MOBA) видео игра. Dota 2 се играе в мачове между два отбора от петима играчи, като всеки отбор заема и защитава собствената си отделна база на картата. Всеки от десетте играчи контролира мощен герой. Всички имат уникални способности и различни стилове на игра. По време на мач, играчите събират точки за опит и предмети за своите герои, за да победят успешно героите на противниковия отбор в битка срещу играч. Отборът печели, като е първият, който унищожи “Древните” на другия отбор, голяма структура, разположена в базата им.

5. Counter-Strike /CS GO & 1.6/

Целта на играта е да станете добри в поредица от състезания, като това става чрез елиминиране на противниковия отбор или чрез изпълняване на специална задача. В зависимост от избраната карта, специалната задача е: да се взриви определена зона, да се спаси поне един заложник или просто да се неутрализира противниковия отбор. Отборите са два — терористи и контра-терористи (има и отбор „зрители“, които не участват в игралните действия и не могат да общуват с „активните“ играчи). След като избере отбор, играчът трябва да се присъедини към екип (четири за терористите и четири в контра-терористите), като изборът е единствено козметичен.

6. Call of Duty 4: Modern Warfare Warzone

Играта разполага с три режима на игра: Battle Royale, BR Solo и Blood Money. Докато Battle Royale е жанр, популяризиран от игри като Fortnite, режимът на игра “Blood Money” е свързан с механиката за валута в играта и е уникален за Warzone. Warzone се различава от Black Ops 4, като намалява разчитането на приспособими джаджи и вместо това насърчава натрупването на нова валута в играта, наречена Кеш. Warzone поддържа до 150 играчи в един мач, което надвишава типичния размер на 100 играчи, наблюдавани в други заглавия на Battle Royale.

7. Grand Theft Auto 5

GTA V (също известна като GTA 5 или GTA V) е най-голямата екшън-приключенска игра с отворен свят. Играта се съсредоточава върху „преследването на всемогъщия долар“. За първи път в поредицата Grand Theft Auto са включени три игрални героя (Michael De Santa, Trevor Phillips и Franklin Clinton). Всеки от тях има своя история и цели, които преследва. Иновативно е, че може да изберете и да смените между трима герой, Тревор, Франклин или Майкъл.

8. Rocket League

Описана като „Футбол, но с автомобили с ракетни способности“, „Rocket League“ е игра, в която контролирайки една от колите на терена ти трябва да вкараш топката във вратата на опонента. Играта е мултиплейър, като може да се играе, както без интернет, но само с ботове, така и онлайн, в това число и cross-platform – между PlayStation 4 и Microsoft Windows версия, както и cross-play, между Xbox One, Switch и версии на Windows. По-късно, с актуализациите на играта, е включена възможност за промяна на основните правила, като например да скачаш по-високо в колата си и топката да е по-лека, и са добавени нови режими на игра – хокей и баскетбол.

9. TeamFight Tactics

Играта се фокусира около осем играчи, които изграждат отбори, които да се бият един с друг и да бъдат последният играч. Бойното поле се състои от шестоъгълници, където играчите могат стратегически да поставят шампиони на шестоъгълниците от тяхната страна на дъската за игра между рундове. Всеки кръг започва кратка битка автоматично, като двама играчи се съчетават произволно за този рунд или иначе сдвоени срещу компютърно контролирани врагове. Броят на шампионите, които победителят остава, определя колко здраве е извадил губещият.

10. Hearthstone

В основата си Hearthstone представлява ходово-ориентирана игра с карти между два опонента, които използват тесте от 30 карти, управлявайки предварително избран герой, който притежава уникална сила (hero power). Играчите използват мана (mana), за да играят карти на игралното поле като заклинания (spells), миньони (minions), оръжия (weapons) и секрети (secrets). Всеки от героите започва играта с 30 точки живот, a главната цел на всеки играч е да стопи точките живот на опонента си до нула. Победите дават награди като злато, нови карти и точки опит (experience) за съответния герой. Злато може да се печели и при изпълняване на задачи (quests) като играчите получават по един quest на ден. Спечеленото злато може да се ползва за закупуване на пакети с карти, пропуск за режима Арена и части от режима Adventures. Това, което може да се закупи със злато включително и портрети на герои (hero skins) може да се постигне и с т.нар. микротранзакции (microtransactions) с истински пари от самата игра.

Е, приятели, надяваме се да ви е било интересно и да сте научили нещо ново и любопитно. Не се стеснявайте и споделете с нас кои са вашите любими игри! Можете да го направите като коментар в сайта или под публикацията ни във Facebook и Instagram!

Honorable Mentions

MINECRAFT

THE LEGEND OF ZELDA

GOD OF WAR

OVERWATCH

Translate »