“Топ 10” с Мила Роберт

 “Топ 10” с Мила Роберт

Здравейте, скъпи приятели! Отново дойде време за Топ 10 и днес помолихме Мила Роберт да сподели с нас нейните занимания, мисли и идеи по време на дните на изолация… Когато единствената ни разходка е до магазина, а терасата изпълнява функцията на парк.

Ето какво ни каза и самата тя:

1. Музика

Особено ако имате добри колони и живеете без съседи – пускате на макс. Откривате нови албуми, преслушвате любими стари и пеете колкото ви сърце иска! Или просто си мислите. Аз обичам да правя анализ в главата си на всеки албум, който слушам. Да си представям как се е чувствал изпълнителя, докато го е създавал… става си ми приятел.

2. Време е...

Ако имате инструмент у вас, на който свирите бегло – време е да променим това. Трудно е, но нямате извинение сега. Време има, само отдаденост и концертрация ви трябва. (Това „само“ звучи като нещо лесно достижимо, но никак не е)

3. Писане

Ако обичате да пишете, можете свободно да го правите сега. Аз обичам да си измислям ситуации и да си представям, че ми се случват. Така замръзналият ми живот вкъщи е по-активен.

4. Рисуване

Можете да рисувате! Много е уютно. Даже може да пуснете музика, подкаст, сериал или каквото там искате – двете активности си вървят много.

5. Готвене

Гответе. Импровизирайте с това, което имате. Не слизайте до магазина, ако ви липсва някоя подправка и не се тюхкайте, а намерете с какво да я заместите.

6. Караоке

Пуснете си караоке в ютуб и си представяйте, че пеете пред хора.

7. Гардеробът

Подредете си гардероба и отделете това, което не носите. Искате го от толкова време и все го нямате – сега го имате.

8. Пералнята...

Пуснете пералня и танцувайте страшно сериозно на центрофугата (последните 15 минути) като си представяте, че сте на техно фестивал сред хиляди потни хора, които се докостват до вас и това е окей. Съчетавате физическа активност с пране – супер практично.

9. Поговорете със себе си

Опитайте се да изкарате всичко, което ви тревожи или ви е тревожило дълго преди. Обяснете на себе си защо тези неща ви тревожат и си кажете какво трябва да направите за да не се тревожите вече.

10. Направете списък

Направете си списък с всичко, което ще направите през карантината и един за след нея. Изяснете си целите и ги следвайте. Вярвайте, че всичко е и ще е наред.

Поздрави от екипа на How 2 Plovdiv и Мила Роберт

Мила призовава всички ни да се изправим откровено пред себе си, да видим всичко, което сме неглижирали и с което не се гордеем. Да го осъзнаем, да го обмислим… да го променим… 

Translate »