“Топ 10” с Лили Гелева

 “Топ 10” с Лили Гелева

Скъпи приятели, днешният ни онлайн гост в Топ 10 е очарователната и талантлива Лили Гелева! Лили е един от най-всестранно развитите таланти, които познаваме. Тя има изяви в театъра, киното, телевизията, музикалната сцена, съвременните танци и куп други!

Днес тя споделя с нас как прекарва дните си, какво я вълнува и какви са нейните съвети и идеи по време на извънредната ситуация. Без да се бавим и секунда повече, започваме с Топ 10!

1. Едно по едно. Търпение. Степенуване...

Да започнем с това, което зависи от нас по отношение на здравето ни и това на хората около нас. Социална изолация. Пазаруване за родители, роднини, възрастни хора. Дистанция. Миене на ръце. Търпение. Малко по малко ще се справим и с нещата, свързани с работа, финанси…(аз съм актьор на свободна практика, повярвайте ми – РАЗБИРАМ).

2. Хранене и сън

Ето сега можем да се наспиваме. Това е една от основите за висок имунитет и психично здраве. По отношение на храненето – заложете на повече растителна храна. По-малко преработени храни, по- малко животински. Това, освен че ще повиши съпротивителните сили на организмите ни, ни спестява и доста средства при пазаруване. Често качвам подобни рецепти в моя инстаграм, заповядайте!

3. Говорете

В наши дни това е лесно. Имаме интернет, телефони. Споделяйте с близки хора как се чувствате. Интересувайте се те как са. Не мислете, че само вие сте уплашени, че само на вас ви е трудно. Всички сме заедно в това.

4. Не публикувайте и не четете информация от несигурни източници

В момента, дори за учените ситуацията е нова. Спестете си колкото можете мнението на всеки, който разбира и знае какво ще стане, защото за добро или лошо – никой не знае. Затова е и необходима социалната изолация. Да спечелим време. Ако не можете да се въздържите да прочетете поредната статия със заглавие “истината е разкрита, извънземни…”, тогава просто излезте от фейсбук за няколко дни. По- лесно се диша, уверявам ви.

5. Четете, гледайте, слушайте...

Има как. Нали все нямахте време? Ето сега е моментът за тази книга, която събираше прах до леглото ви. Сега може да хванете режисьор по избор и да си направите панорама. А знаете ли колко е хубаво да хванете албум на готин музикант и да го изслушате целия.

6. Движете се

После отлагайте тренировките колкото искате, но сега е много важно да се движим. За да отпушваме леко напрежението, за да компенсираме леко стоенето на дивана, но най- вече, обещавам ви- ВЕДНАГА след това ще се чувствате по- добре.

7. А понякога не правете нищо

И не се чувствайте виновни за това. В момента не правейки нещо вкъщи, пак правите – спасявате живота на някого.

8. Абе, защо да не се пробвате сега с тази екзотичната история, дето винаги ви е била любопитна, ама не сте знаели откъде да я подхванете...

Медитация, да. Началото? Останете със себе си, изключете си звука на телефона, навийте си аларма за след….15 мин. примерно, настанете се в удобна поза и започнете да следите дишането си. Не очаквайте резултат. Оставете мислите да се появяват и изчезват. Това е едно добро начало, поздравления.

9. Забавлявайте се

Игри, комедии, чувство за хумор. Моля ви не забравяйте, че го имате. Най- вероятно това няма да е краят на света. Пуснете си музика, облечете се красиво (или нелепо-красиво), гримирайте се, танцувайте, ама както ви хрумне.

10. Ами...

Има още много неща, но набелязахме основите. Няма правилен и грешен начин да се премине през това. Но е важно да е възможно най – съзнателно, за да може да не се завръщаме, а да създадем един по – добър свят после, по – смирен, по – разбиращ, по – обичащ. Ситуацията доказва, че действията на абсолютно всеки имат значение. Всички сме свързани. Да го прегърнем този шанс. Твърде много неща отлагахме. Бъдете здрави!

Поздрави от екипа на How2Plovdiv и Лили Гелева! Пазете се и бъдете здрави!

Translate »