“Топ 10” Онлайн Курсове

 “Топ 10” Онлайн Курсове

Здравейте, скъпи приятели!

С оглед на очертаващото се удължаване на извънредното положение (очаква се официално потвърждение), ние продължаваме с рубриката ни Топ 10 и днес искаме да споделим с вас неща, които биха повлияли благоприятно живота ни в дългосрочен план… Говорим за онлайн курсовете!

Ако преди се налагаше да се запишем и физически да отидем на занятия, за да усвоим нови знания и умения, то сега всичко е достъпно и на практика в ръцете ни. Решихме да споделим с вас десет платформи, които предлагат онлайн обучения в следните сфери: Бизнес, Дизайн, Фотография, Маркетинг, IT & Software, Личностно развитие…и много други.

1. Udemy

Udemy е един от най-популярните сайтове, предлагащи онлайн курсове в различни професионални направления. Udemy предлага над 50 000 курса на различна тематика, които са достъпни и на мобилната им апликация, за по-голямо удобство. Има както безплатни курсове, така и такива, които започват от символична цена.

2. Coursera

Coursera е изключително богат източник на информация. Там можете да карате курсове и да се учите от професионалисти във водещи компании и университети /Stanford University, Yale University, University of Pennsilvania etc./

3. Lynda

Lynda е платформа на LinkedIn, целяща да помогне на хората да се развият и надградят професионално в сферата на бизнеса, креативността и технологиите. При създаването на профил в Lynda, първият ви месец е безплатен /можете да се възползвате от това/ а всеки следващ се заплаща.

4. OPEN CULTURE

Open Culture е напълно безплатна платформа, която предоставя над 5000 часа аудио и видео лекции.

5. edX

В edX можете да откриете курсове и учебни материали от над 90 висши учебни заведения от цял свят.

6. TutsPlus

Tuts+ предлага курсове и tutorial видеа свързани с графичен дизайн, илюстрации, фотография, уеб дизайн, видео, музика, бизнес, програмиране и др.

7. Udacity

Udacity е платформа, която се стреми да предлага курсове, които да подготвят хората за актуални позиции в съвременния свят, които да отговарят на корпоративното търсене. Темите, които обхващат са насочени предимно в IT сферата.

8. Alison

Alison е безплатна и качествена онлайн възможност за дистанционно обучание от уюта на дома. Насладете се на над 8000 безплатни курса, с които можете да добавите още един професионален цвят във вашата кариерна палитра.

9. Future Learn

Future Learn  e удобна платформа, където можете да филтрирате препоръчаните курсове и мултимедийни предложения според вашите занимания и интереси. 

10. Get Smarter

Get Smarter е дигитална платформа, която предоставя кратки обучителни курсове за придобиване на ценни качества и умения.

Надяваме се нашият списък да ви е харесал. Ако имате предложения или пък отзиви за някоя от платформите, не се притеснявайте да ги споделите с всички нас. Пазете се, учете се, адаптирайте се и излезте по-силни във всяко отношение!

Бонус предложение - Google дигитален гараж

Изгледайте курсовете, направете тестовете и вземете своя сертификат по онлайн маркетинг от Google дигитален гараж!

Translate »