“Топ 10” книги с Ники Пеев

 “Топ 10” книги с Ники Пеев

Здравейте, мили приятели! От днес стартира нашата нова рубрика “Топ 10”, която ще ни запознае с много интересни хора и ще ни предостави нови знания и любопитни факти! Днес, с нас разговаря Николай Пеев и сподели своите топ литературни предложения, за които ще ви разкажем след мъничко. А сега, нека ви запознаем със самия него!

Ники е роден в Пловдив през 1988г., той е юрист по образование и адвокат по професия, но неговото сърце е отдадено на писателството! На 24г. той написва дебютната си книга “Day of the Invict / Денят на инвикта“, която успява да издаде четири години по-късно, през 2016г. Ники сподели с нас, че винаги е харесвал фантастиката и липсата на българска литература в този жанр го е мотивирала да я напише и да продължава да я пише занапред.

През 2017г. книгата му е преведена на английски и регистрирана в най-голямата библиотека на света – тази на конгреса на САЩ, което я легитимира като първата българска фантастика излязла на световен пазар.

През 2018г. Ники публикува и втората си книга – “The Interview / Интервюто“, динамичен екшън-трилът, който е вдъхновен от работата му като юрист. Развива се в съвсем близкото бъдеще /следващите 15-20 години/, когато в цяла Европа е въведен т.нар. „Универсален базов доход“ за всички граждани.

Специално за нашите читатели, Ники сподели, че очаква през 2020г. да излезе новата му книга, която отново ни отвежда на пътешествие към звездите. Но този път сюжетът се надгражда от нова, по-страховита и зряла атмосфера. Авторът ни издаде, че историята се върти около няколко души изправени в много кризисна ситуация, в която те, искат или не, трябва да се научат да оцелеят заедно. В известен смисъл, темата на книгата се оказва актуална със събитията от последните седмици.

Ники: Обичам и ценя обратната връзка с читателите и всяко мнение е от значение, така че ще се радвам да ми препоръчат своите любими книги.

Без да губим и секунда повече, ето какво подготви той за нас…

Започваме с три интригуващи антиутопии:

1.Бягащият човек – Стивън Кинг

Книгата притежава изключителна динамика и разказва за едно възможно, много мрачно бъдеще.

2.Енерган 22 – Хаим Оливер 

В близкото бъдеще, въздухът и водата са токсично замърсени, а могъщи корпорации управляват съдбата на хората. Звучи познато, нали?

3.Невромантик – Уилиъм Гибсън

Какво можем да очакваме от бащата на киберпънк културата – всичко – виртуална реалност, хакери и теории на конспирацията.

Личностно развитие и вдъхновяващи биографии:

4.Зов за завръщане – Арнолд Шварценегер

Историята на истинска легенда, която синтезира най-интересните и важни уроци през своя дълъг и изпълнен с успехи житейски път.

5.Без компромис – Крис Вос 

Ще получите най-добрите съвети за преговори от водещия парламентьор на Щатските федерални служби в продължение на 25 години.

6.Джак Никълсън – Биография

Едва ли има човек, на който има нужда да се обяснява, защо Джак е сред най-големите светила в киното…

7.Моите изобретения – Никола Тесла

Поредица от статии, написани от един от най-блестящите умове живели някога. Струва си всяка дума.

8.Вещерът – Анджей Сапковски

Знакова и изключително оригинална поредица, която на всичкото отгоре е базирана на славянски и средновековен европейски фолклор.

9.Ирландецът – Чарлз Бранд

Една от най-запомнящите се и интелигентно написани книги, излизала на родния пазар, обхващаща почти целия ХХ век. – времето, в което икономиката на САЩ претърпява изключителен възход.

10.Мъжете, които се взират в кози – Джон Ронсън

Базирана на действителни обстоятелства по времето на войната във Виетнам. Какво би се случило, ако едно военно подразделение наистина успее да отключи пълния потенциал на човешкия ум и свръхестествените му способности?

И с това, поредицата от предложения на Ники щеше да приключи, но останете с нас и разберете книгите, които идват като допълнителен десерт към литератутния лист до момента. Следва любимият жанр на днешния ни главен герой!

Фантастика:

11.Пясъчни крале – Джордж Р.Р. Мартин

Истината е, че Джордж Мартин пише изключително добра фантастика. Този сборник с разкази е чисто злато.

12.Една одисея в космоса през 2001 -та година – Артър Кларк

Книгата прави впечатляващ паралел с човешката еволюция от времето на своите примитивни корени до далечното бъдеще.

13.Непобедимият – Станислав Лем

Крайъгълен камък в класическата фантастика – един спасителен кораб, една непозната планета и един бедствен сигнал. Какво може да се обърка?

14.Архипелаг Ню Йорк – Владимир Тодоров

Един модерен, прекрасно написан и илюстриран фантастичен, постапокалиптичен сюжет, съчетаващ най-доброто от класики като „Воден свят“ и „Лудия Макс“.

С това, списъкът с литературни препоръки приключи. Ако повечето заглавия са ви непознати, то сега е перфектната възможност, в която можете да наваксате с материала. Бъдете здрави – стойте вкъщи!

Поздрави от Nicky Peev и екипа на How to Plovdiv!

Translate »