Има живот на алтернативната сцена в Пловдив!

 Има живот на алтернативната сцена в Пловдив!

Guadalupe Plata – Plovdiv 2024

Неформално наречената поредица “Неделя с Неделев“, събираща в себе си няколко стихии от света на алтернативната музика и рокендрола в Пловдив (а и България), отново дари пловдивчаните с вкус за мръсни рифове и бурни танци с една страхотна неделя!

Bee Bop Café, Alarma Punk Jazz и XRaydio обединиха сили и за пореден път направиха немислимото в града под тепетата – напълниха клуба за концерт на чуждестранна банда в неделя.

Този път, на сцената се качи легендарното рокендрол трио от Андалусия – Guadalupe Plata, което не остави и миг почивка на публиката. Час и половина сет бе съпроводен от бурни танци и нестихващи овации.

Заформящата се традиция за неделните вечеринки включва следобеден pop-up базар и специална музикална селекция преди и след концертите на единственото независимо алтернативно радио в Пловдив – XRaydio (можете да прочетете повече за него тук). Напомняме, че преди две седмици, по същата линия се състоя концертът на американските легенди Supersuckers, които бяха подгряни от свежото дуо VOLK. Нешвилското дуо изнесе смазващо шоу и подготви публиката подобаващо преди групата, призната от самия Lemmy Kilmister (Motörhead) да се качи на сцента. Разгледайте снимки тук.

Следете страниците на Bee Bop Café, Alarma Punk Jazz и XRaydio, за да сте винаги в крак с най-интересното от алтернативната сцена у нас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »