Промяната възможна – Мира Мохсен

 Промяната възможна – Мира Мохсен

Снимка: Flying Avocado Aerials

Днес искаме отново да ви срещнем с един любим пловдивски герой и концептуален артист – Мира Мохсен! 

Две години след последната инсталация, която бе поставена по време на НОЩ през 2019г., Мира отново подготвя проект, с който цели да обърне внимание на теми, засягащи опазването на океаните, моретата и реките от прекомерно замърсяване и образуване на нелегални сметища.

Ежегодно тонове всевъзможни отпадъци се озовават във водата. Освен тях, често пъти стари и излезнали от употреба лодки гният по незаконни сметища, образувани по крайбрежната ивица (такива могат да бъдат видяни до Бургас и Созопол).

С предстоящата инсталация “Winds” Промяната възможна, Мира цели да призове хората към идеята за рециклиране на стари лодки. По този начин плавателните съдове ще получат нов живот, а тенденцията за образуване на въпросните сметища ще намалее.

Изработката на инсталацията се състои от триметрово платно прикрепено към корпус с метални или прозрачни въжета. Корпусът и основата ще се състоят от пластмасови бутилки. Проектът ще се състои това лято, с подкрепата на няколо екологични организации и сдружения. Очаквайте скоро!

Translate »