Фестивалът “Франкофоли” идва в Пловдив!

 Фестивалът “Франкофоли” идва в Пловдив!

Това лято ни вещае купища интересни музикални събития, сред които е и Фестивалът “Франкофоли“. През 2023г., шестото издание на френския музикален формат ще се състои в града под тепетата.

За първи път огромната сцена на летния фестивал ще бъде построена на Гребната база, ще има открити сцени и пространства в градска среда, включително в кв. “Капана” , както и в отдалечени от градския център места. “Програмата на “Франкофоли” ще е пълна с изненади и е насочена към цялото семейство” споделят организаторите в пост на страницата на събитието.

Включен е образователен модул, в който участват изявени деца от всички френски гимназии в цялата страна, които в рамките на фестивалните дни ще дебатират по теми, само и единствено на френски език.

След като през 2019г. беше изградена специална сцена за хората в неравностойно положение, сега програмата включва и събития, специално за тях. Отново ще има арт ателиета, както и ще бъдат представени френската кухня и традиции. Френската търговска камара, заедно с РЗК – Пловдив, ще покаже на различни места в града френски и български занаяти. 

Екип на френската телевизия TV5 Monde ще излъчва събитието от Пловдив, като по време на престоя си ще посети и знакови културно-исторически забележителности.

До момента на българската сцена на фестивала се включиха едни от най-популярните по света френски и международни артисти, сред които ZAZ, Nouvelle Vague, Gipsy Kings, Patricia Kaas, DJ Bob Sinclar, IMANY, LP, Kendji “Girac”, Maître Gims, Christopher Williams и др.

Очаквайте подробности за програмата и билетите скоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »