Среща с героите на Богдан Русев и “Вечен Град”

 Среща с героите на Богдан Русев и “Вечен Град”

С огромна доза хумор и ирония се състоя представянето на криминалния роман “Вечен Град” от известния писател и журналист Богдан Русев! Тази вечер, в Club Fargo, десетки се събраха, за да чуят от първа ръка (ухо) защо писателят е решил да твори тук, откъде идва вдъхновението му за пловдивски роман и още някой и друг любопитен детайл от процеса на работа на бившия редактор на списание “Егоист“.

Разбира се, Богдан е човек, който не може да бъде поставен в рамките на конкретни длъжности и етикети, тъй като през годините се е занимавал с безброй неща – автор на романи и приказки, преводач, създател на книги-игри, редактор, журналист и т.н

Заедно с Мартин Касабов (водещ на събитието), авторът съвсем откровено разкри, че всъщност далеч не е фен на столицата и че сърцето му се стопля щом зърне тепетата на хоризонта. А друг интересен факт, който сподели е, че книгата е писана в село Руен, по време на локдауна, когато е било съвсем тихо и спокойно, далеч от динамиката на ежедневието. Цялостният дух на срещата продължи с шеговит тон, въпроси от публиката и подробности около бъдещите планове на писателя. 

За тези от вас, които пропуснаха срещата, само можем да издадем, че с Богдан често ще се срещаме по улиците на града!

Translate »