Фондация InBetween проведе благотворителен търг в подкрепа на фестивала “Ние сме децата на реката”

 Фондация InBetween проведе благотворителен търг в подкрепа на фестивала “Ние сме децата на реката”

На 22 април, фондация за изкуства InBetween организира благотворителен търг “Ние сме децата на реката” в галерия “УниКредит студио” в София. Целта на инициативата e да подпомогне организирането на детски фестивал, чрез който малчуганите и техните родители да преоткрият градските пространства и природата около тях чрез разнообразни занимания – творчески ателиета, спортни занимания и семейни разходки.

По време на благотворителния търг участниците имаха възможността чрез дарението си да подкрепят фондацията, която започва подготовката за първото издание на детския фестивал за изкуства “Ние сме децата на реката” в Пловдив.
 
Надяваме се посланието за опазване на природата с помощта на изкуството да достигне до повече хора, които да подкрепят пилотното издание на фестивала с кауза и страхотен потенциал!” споделят от фондацията.
 
Пилотното издание на ежегодния детски фестивал ще се проведе през месец септември в Пловдив. Вдъхновени от природата като “велик артист”, организаторите избират локация за фестивала – бреговете на река Марица.
 
Мисията на събитието е да сближи децата с изкуството като предостави възможност за откриване на нови творчески хоризонти пред подрастващите, развивайки техния творчески потенциал. Едно от посланията, които ще отправи, е насочено към връзката на малки и големи с природата и възможностите, които ни дава реката за отдих и забавление. Основен акцент ще бъде темата за превенция на замърсяването и нашата роля за опазване и грижа на природната среда.
 
Очаквайте допълнителна информация за фестивала “Ние сме децата на реката” съвсем скоро на официалните страници на фондацията, както и в каналите на How2Plovdiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »