Най-доброто рокенрол трио в света идва в България!

 Най-доброто рокенрол трио в света идва в България!

Легендарното рокенрол трио Supersuckers пристига за два концерта на 24 и 25 март в Пловдив и София по покана на Alarma Punk Jazz!

Ако не харесвате Supersuckers, значи не харесвате рокенрол“, е казал Леми Килмистър още през 90-те…

А днес, близо 36 години след формирането си, „най-великата рокенрол група в света“, ще стъпи отново на българска територия. Предишният им (първи в историята) концерт у нас се случва преди точно 4 години (по покана Rawk’n’Roll) Еди Спагети (глас, бас), Метъл Марти (китари) и Капитан Крис (барабани). Последен концерт, преди обявяването на пандемията през 2020г.

Първото голямо европейско турне на Supersuckers, след нея, ще профучи в края на този уикенд и началото на идната седмица не през един, а през цели два български града, като този път си водят и подкрепление – шумното дуо Volk от Нешвил, описвано от критиката като „Молотов коктейл от високооктанов рокенрол с хонки-тонк-кънтри походка“ …които думи могат да се отнесат и към отделни глави от историята, биографията и настоящето и на самите хедлайнери:

Supersuckers са група от Тусон, Аризона, но и със сиатълски епизоди (кратко пребиваване на Север в началото на кариерата им, няколко албума за Sub Pop), в музиката им могат да се припознаят влияния както от Mötorhead (с които са делили една сцена), ZZ Top, Mudhoney или AC/DC, така и от Ramones, Ревърънд Хортън Хийт, Ханк Уилямс и каупънка.

Записвали са песни заедно с Еди Ведър, но и с Уили Нелсън (а и актуалният им албум – Play That Rock N’ Roll – е записван при него – в домашното му студио в Остин, Тексас).

Пластовете и нишките са много, но накрая всичко опира до „същите три акорда и истината, която носят“, ако трябва да перифразираме самия Еди Спагети.

Концертът ще се състои тази неделя, на 24 март, от 20:00ч. в Bee Bop Café. Повече за събитието можете да откриете ТУК. Музиката преди и след концертите ще е, логично, от най-истинското рокенрол радио у нас – XRaydio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »