Повече от 800 доброволци се включиха в инициативата на TELUS International Bulgaria

 Повече от 800 доброволци се включиха в инициативата на TELUS International Bulgaria

Ежегодната инициатива TELUS Дни на подкрепа (TELUS Days of Giving) приключи със забележителен успех този месец! За осма поредна година, компанията обединява силите на повече от 800 доброволци, в името на две благородни каузи – децата и дивата природа на България.

Тази година TELUS Дни на подкрепа беше реализирана в изцяло нов формат, напълно съобразен с пандемичните условия в страната, в периода 30 септември – 13 октомври. В благотворителната инициатива се включиха служители на TELUS International Bulgaria, техни приятели и семейства, журналисти и популярни личности. Те имаха на разположение две седмици, а целта на всеки от тях – да измине 70 км чрез физическа активност. Компанията пое ангажимента да превърне техния успех във финансова помощ, насочена към двете мисии на инициативата – „За нашите деца“ и „За нашата природа“.

Доброволците показаха изключителна ангажираност и отдаденост към каузите и успяха не само да „изкачат Еверест“ заедно, каквото бе и предизвикателството, но и да „обиколят земното кълбо“. Участниците във виртуалния маратон изминаха общо близо 60 000 км, дарявайки от своето време за благотворителните каузи  над 11 000 часа. Изминатото от тях разстояние е повече от обиколка около Земята.

Петте граждански организации, които ще получат финансова подкрепа в размер на 100,000лв. от тазгодишното издание на TELUS Дни на подкрепа, са:

Фондация „Дечица“ и Център за настаняване от семеен тип „Любен Каравелов“ в София, като със средствата ще бъде закупен осигурява  нов миниван. Те имат спешна нужда от превозно средство, което да използват, включително и за посещения на децата при лекар.

Фондация „За Нашите Деца“ в Пловдив ще получи нужната финансова помощ за изграждане на рехабилитационна зала в Комплекса за ранно детско развитие в града. Тя включва специализирано оборудване, както и помощ за доизграждане на Академия за родители и съоръжения в центъра, сред които е и рампата за трудноподвижни хора.

Подкрепа получава и фондация “Нашите недоносени деца”. Фондацията работи усилено в посока въвеждане на семейно-ориентирана грижа за недоносените бебета по време на болничния им престой. За „Дом за медико-социални грижи за деца“ в Плевен ще бъде осигурено финансирането за изграждане на специална семейна стая за кенгуру-грижа. Изграждането на стаята ще позволи прилагането на метода „кожа до кожа“, в помощ на недоносените бебета и техните родители.

Ценна помощ получи и Център „Приятели на Зита“ към Сдружение „Конна терапия“ в с. Кокаляне, където се провеждат терапии с коне за деца със специални нужди. За центъра ще бъдат осигурени всички нужни средства за отглеждане и грижа за конете-терапевти в рамките на следващите 12 месеца.

Спасителният център за диви животни към “Зелени Балкани- Стара Загора” е още една организация, която получава финансова подкрепа – за закупуване на нова „дива“ линейка. Тя ще е специално пригодена за спасяването на бедстващи диви животни в България.

За поредна година доброволческата инициатива TELUS Дни на подкрепа успя да обедини стотици хора, готови да направят добро, а TELUS International Bulgaria остава вярна на мотото си: даваме там, където живеем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »