Telus Days Of Giving – Доброволческа кампания

 Telus Days Of Giving – Доброволческа кампания

Мили приятели, в този светъл, празничен ден имаме удоволствието да споделим с вас, че за седма поредна година Telus International Europe дава старт на благотворителната инициатива Telus Дни на подкрепата. В нея традиционно се включват служители на компанията, заедно с техните семейства и приятели. Доброволческото събитие, което обикновено се случва в рамките на един ден и събира около 1000 доброволци на едно място, ще се проведе в нов формат, съобразен с ограниченията, наложени от разпространението на COVID-19.

Тази година в кампанията ще се включат над 400 доброволци, които ще помогнат на близо 1000 нуждаещи се, сред които хора без дом; деца, лишени от родителска грижа; пациенти, страдащи от тежки неврологични заболявания и деца от непривилегировани семейства, чиито родители са загубили работата си вследствие от ситуацията с COVID-19.

Предвидените проекти за тази година са общо 6 като работата по тях ще започне в началото на ноември, за да може в рамките на месец същинската помощ да стигне до нуждаещите се.

Дейностите на тазгодишното издание на инициативата са изцяло съобразени с епидемиологичната обстановка, като вместо едно голямо събитие, организаторите са заложили на по-малки инициативи, които могат да бъдат подкрепени и чрез работа в домашни условия. С новия формат компанията цели да покаже, че корпоративното доброволчество може да продължи дори в новите условия, в които се намираме.

Шестте доброволчески проекта у нас ще бъдат реализирани главно в София и Пловдив, като всеки проект ще бъде осъществен в партньорство с неправителствена организация.  

А, ето и шестте проекта предвидени за месец ноември:

Една от инициативите „Изплети топлина“ – подета от фондация „Има начин“, цели да помогне на приблизително 750 бездомни души, като им подари плетени шалове и одеяла, които да ги стоплят през студените дни.

Заедно с фондация „Дечица“ доброволците ще реализират проекта „Раница с чудеса“, който ще зарадва 65 деца, лишени от родителски грижи и настанени в институции. Те ще получат раници, подаръци и дрехи, които ще са лично персонализирани за тях.

Фондация „Светлина за живот“ ще бъде подкрепена с 2 проекта. Единият от тях, носещ същото име, предвижда подпомагането на 57 души, страдащи от тежки неврологични проблеми. Хората с подобни заболявания имат нужда от специална храна, която невинаги може да бъде набавена от техните семейства. Работата на доброволците ще се състои в предоставяне на пакети с необходимата храна, съобразена със специфичните нужди на всеки пациент.

„Пазаруваме заедно“ е вторият проект, в който ще се включат служителите, като придружат децата и им помогнат в избора на  необходими дрехи, обувки или спортни принадлежности. Той ще помогне на 23 деца, чийто близък член на семейството страда от неврологично заболяване.

Проектът „За нашите деца“ на едноименната фондация ще подкрепи 50 деца от непривилегировани семейства, които ще получат пакети с храни и необходими продукти за бебета, покриващи нуждите за около 3 месеца, отново с помощта на доброволци на компания.

„Animal Rescue – София“ също ще бъдат подкрепени, като доброволците на TELUS International Europe в България ще разходят четириногите приятели в приюта. В допълнение, компанията ще дари 1 тон храна и други необходими продукти за отглеждането на 50 малки бездомни кученца в приюта.

Translate »