Стил и детайл с Теди и Петя от Tеpe Studio

 Стил и детайл с Теди и Петя от Tеpe Studio

Photo: Julyian Vasilev

Млади, талантливи, стилни и готови да превърнат всеки миг в специален празник – това са Теди и Петя. Заедно от първия си дъх, те  споделят целия си живот , развивайки талантите си и посрещайки всяко предизвикателство в перфектен синхрон.

Неслучайно, близначките решават да обединят силите си и в общия творчески проект – Tepe Studio! Там, те се впускат в нелеката задача да сбъднат и най-смелите мечти на хората, които доверяват своите специални поводи на тях.

Но какво прави тяхната работа интересна и открояваща се, ще ни разкажат самите те!

1. Здравейте, Теди, Петя, как сте?
Здравей Тони, чувстваме се прекрасно, благодарим ти! Поканата за това интервю дойде точно навреме.

2. Винаги ли сте били така неразделни в живота?
Петя:
почти винаги, с изключение на един период около 2г, в който само физически бяхме разделени. Аз с моето семейство се върнах обратно в Пловдив, а тя остана със своето в София…
Теди: …това, разбира се, доведе до поне 10 разговора на ден, които провеждахме една с друга. Докато ядем, докато ходим някъде, докато скучаем…🤷🏼‍♀️😀 Но съдбата си знае работата и ме доведе отново в Пловдив, да продължим работата си заедно. Имали сме моменти, в които аз съм на работа и не съм имала време да й се обадя до обяд, на което тя винаги реагираше с изречението: “ ти забрави ли, че имаш сестра, какво правиш цял ден?!”😁

Tepe Studio

3. Ако трябва да определите вашия стил на работа, то с кои три думи бихте го направили?
Индивидуален, модерен, с усет към детайла.

4. Кой е най-предизвикателният проект, който сте осъществявали?
Tеди
: Не бихме казали, че на този етап сме имали нещо, което да е било голямо предизвикателство като проект. Догодина ще имаме и организация на събитие и всяка една точка ще бъде изготвена от нас. Това освен като предизвикателство, е и голяма отговорност, за която нямаме търпение.
Петя: като пример за малко предизвикателство през сезон 2022 може да кажем, че поехме две коренно различни събития, като концепция, в един и същи ден. Трябваше до обяд да приключим с едната локация, след което да се прехвърлим на втората. Много бързина, организираност и точност си трябва за подобно нещо, но всичко мина прекрасно и двете декорации бяха без никакви компромиси!

5. И двете сте с художествен профил – кога разбрахте коя от двете ви ще се занимава с подготовката на логистика и оферти, а другата с дизайн? Или това е променливо, в зависимост от случая?
Теди:
Това е много добър въпрос! В интерес на истината, с годините осъзнах, че Петя има това по-художествено виждане. През всички изпити за училище,университет и тн, тя винаги се е справяла по-добре и ни дърпаше и двете вътре. Когато стартирахме Тепе, Петя беше бременна, аз работех и съответно тя започна да прави дизайн на покани и лека полека така си тръгнаха нещата. Аз от своя страна в другата си работа бях на мениджърска позиция доста години, което пък ми помогна да усъвършенствам работата с хора много по-детайлно. Да бъда по-организирана и взискателна. Накратко: осъзнахме, че силата на Петя е в дизайна и по-художествената част, а моята е организирането и общуването. Разбира се, когато е нужно си помагаме.

Tepe Studio

6. Имате безупречен усет към детайла – на какво се дължи това?
Със сигурност художественото ни образование ни помага в този аспект- да вникнеш в детайла, който пък е изключително важен за крайната визия.

7. На кого му хрумна идеята за името Tepe Studio (Teddy & Petya)?
Баща ни имаше фирма с първите букви от името и фамилията на брат ни, който е по-голям от нас. Ние съответно, като станахме по-големи и все се шегувахме, че някой ден ще имaме наша обща фирма на двете ни и тя ще е с нашите инициали. (Хаха детска завист) .Още тогава мислихме как да завъртим буквите ни, така че да звучи благозвучно. След известно мислене ни светна да бъде ТеПе . Свързано с нас и града, в който живеем. Тогава нямахме идея какво ще бъде някой ден Тепе, но знаехме, че ще го бъде! 😀

8. За завършек – какво бихте искали да споделите на хората, които четат?
Да вярват. Да вярват в любовта, в семейството и ценностите. Да вярват в мечтите си и да ги следват. Няма по-хубаво чувство от това, да усетиш удовлетворението след добре свършeната работа, когато я правиш за себе си!

Ще се радваме да сме част от вашия специален ден!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »