Ученици от НХГ с голям проект на открито

 Ученици от НХГ с голям проект на открито

Днес идваме при вас с прекрасни новини от Пловдив и по-специално НХГ “Цанко Лавренов”, където възпитаници на гимназията окрасиха ендата от стените на сградата, под ръководството на своя учител и добре познат художник – Пламен Велчев!

Инициативата не е част от учебната програма и е подбудена от желанието на учениците и техният преподавател да сътворят нещо красиво и вдъхновяващо на иначе изписаната с хомофобски послания стена. “Тъй като на стената пишеха неща, които напрягаха както мен, така и учениците ми, директорът ме попита дали не искаме да я изрисуваме и всъщност, това да се превърне в нашия извънкласен проект” коментира развълнувано Пламен.

След като са избистрили концепцията за стената, артистичният екип решава да направи графит, който да представлява гимназията, нейните ценности и това, което ги сплотява. “Има печатни преси, а в средата е ръката с фенера – нещо като символ на знанието и просветлението. Отгоре направихме НХГ, но от инструменти – четки, длето, валяк.” сподели преподавателят.

Учениците са били изключително смели и с огромно желание са се заели с нелеката задача да обрисуват стената и да създадат вдъхновяващата картина. Техният учител сподели, че е безкрайно благодарен за отдадеността, с която децата са работили и е горд от резултата!

Напомняме ви, че утре ще се състои и първата самостоятелна изложба на Пламен Велчев в Пловдив. Можете да прочетете повече за събитието Тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »