Очаква ни второ издание на Station Street Festival през септември

 Очаква ни второ издание на Station Street Festival през септември

През 2023г. Една от любимите улици на пловдивчани стана пешеходна и заживя собствен живот за седмица! В рамките на 6 дни, ул.”Иван Вазов” се превърна в сборен пункт за музика, култура, изкуство, гейминг и иновации.

Артистичното пространство в град Пловдив се разшири по посока на “Тютюневия Град” и предостави възможност на пловдивчани и гости на града да се потопят в атмосферата на емблематичната улица, под вековните чинари. 

Тази година фестивалът ще се проведе от 5 до 8 септември като отново ще предостави на публиката пряк досег с водещи образи на международната алтернативна сцена, от света на гейминга, комиксите, изкуствата, иновациите и кулинарията. 

Сред акцентите на програмата се нареждат: Четиридневна международна музикална програма. Турнир по електронни бойни игри (в колаборация с TDB Play), в който публиката може да вземе пряко участие. Зрелищно косплей шоу, което ще събере най-добрите косплейъри в България, за да демонстрират своите артистични умения. Свободнодостъпен кът за джаги, аркади, конзоли и бордови игри (в колаборация с NASTOLA & Hills’ Kings), както и специална RED ZONE станция с уникален състезателен симулатор. Специални уъркшопи за създаване на комикси, водени от представители на списание “Дъга” най-старото комикс списание в България, както и представители на Maina Town – най-популярното модерно комикс издание за Пловдив. Студио на живо със специални гости, доказани в своите области.

Освен разнородните забавления за малки и големи, тази година, Station Street Festival ще бъде домакин на престижното кулинарно състезание European Street Food Awards. Гостите на фестивала ще се насладят на най-добрата “стрийт фууд” храна, приготвена от професионалисти на световно ниво. Журито на състезанието ще бъде водено от шампиона за България през 2022г. – Бар Самар.

Тази година се стремим да въвлечем максимално публиката във всяка част от фестивала и се надяваме да предоставим едно паметно и интерактивно преживяване. Най-интересното тепърва предстои!” споделят организаторите.

Фестивалът е с вход свободен, а в идните седмици, очаквайте обявяване на музикалната програма. В случай, че сте пропуснали, можете да гледате трейлъра на първото издание на Station Street Festival тук.

Събитието се осъществява с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и Община Пловдив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »