Този уикенд се състоя пролетният панаир на осиновените кучета

 Този уикенд се състоя пролетният панаир на осиновените кучета

Този уикенд доброволците към Общинския приют – Пловдив „ПРИЯТЕЛ ЗАВИНАГИ“, в съдействие с ОП „Зооветеринарен комплекс“ организираха „ПРОЛЕТЕН ПАНАИР НА ОСИНОВЕНИТЕ КУЧЕТА“. Събитието се проведе на 15-ти май и от него стана ясно, че 250 бездомни кучета може да намерят своите стопани до края на годината.

 “Учим хората на любов към бездомните животни, доброволците помагат и се вижда ползата – вече сме пример за цяла България”, коментира директорът на общинското предприятие “Зооветеринарен комплекс” Георги Божев. Той напомни, че само 23 лева се плащат за осиновено куче, кастрирано и ваксинирано. Сумата е за електронен чип и паспорт. A oсиновените кучета са освободени от такса за общината.

Ветеринарните лекари д-р Янко Тодоров, д-р Веселин Бекирски и д-р Костадин Шанков, които бяха жури на забавния конкурс за осиновени кучета, огледаха, оцениха и обявиха победители сред осиновените кучета в няколко категории. Раздадоха се призове за “Голям дух в малко тяло”, “Най-срамежливо куче”, “Най-фотогенично куче”, избрана беше и медийна звезда сред четириногите. Всички получиха награди, осигурени от Pet Home, общинския зооветеринарен комплекс и дирекция “Екология” при Община Пловдив.

Доброволците-инициатори на събитието се погрижиха за музикалния фон и настроението на всички участници и гости. Организаторите обявиха и дарителска кауза – бяха събрани близо 200 лева за закупуване на нови транспортни кошници за котки, необходими за работата на служителите от общинския приют.

„За миналата година имаме 151 осиновени кучета. Тази година сме си поставили целта да ги направим 250, като до днешна дата са 92, което ни дава надежда, че може да покрием поставените цели. В приюта, във всеки един момент, има около 80 кучета, които могат да станат нов член на вашето семейство. Просто трябва да дойдете при нас, за ги разгледате, те да ви разгледат, да се харесате и да ви оформим документи”, обясни на дошлите да потърсят своя домашен любимец д-р Веселин Бекирски от “Зооветеринарен комплекс”.

Всеки, който намери изгубено куче или пък търси да осинови свое, може да потърси екипите на приюта на телефон 032/96 61 84.

Ние от How2Plovdiv искаме да напомним, че приютяването на животинче е ангажимент за цял живот! Независимо на какъв домашен любимец се спрете, те всички имат нужда от любов, грижа и внимание, защото за тях вие сте техният свят!

Translate »