Спорт за здраве

 Спорт за здраве

Приятели, ситуацията с вируса у нас отново назрява и е време за действия! Според King Juan Carlos University и AWRC-Sheffild Hallam University и проучванията проведени от тях, едно от местата регистрирани с най-нисък риск от зараза с COVID-19, всъщност се оказват залите за спорт. Събраните данни сочат изключително ниски нива на риск от вируса във фитнес клубовете и залите за групов спорт.

Нашите приятели от сдружение “БГ Бъди Активен” вече осма година подкрепят и популяризират каузата за повече физическа активност сред хората. Според организацията, редовните упражнения, придружени от здравословен начин на живот, все още са една от най-добрите ни защити. По време на сегашната ситуация на пандемия сдружението отправя призив за повече движение в борбата с COVID 19, разбира се при спазване на всички мерки за безопастност.

Ние от How2Plovdiv споделяме идеята и призоваваме към повече физическа активност, приемане на много течности и отговорно отношение. Зимата тепърва започва и от нас зависи да подходим адекватно. 

Повече по темата можете да научите точно ТУК!

Translate »