Откриване на изложба “Скулптография” в петък

 Откриване на изложба “Скулптография” в петък

Този петък (16.09.22), в галерия Лабиринт ще се състои изложбата на известния пловдивски художник-плакатист Вълкан Вълканов. Със сигурност всеки от вас се е срещал с неговата работа, минавайки по главната улица, където често виждаме вдъхновяващите и динамични плакати на пловдивската Опера.

В тази изложба, обаче, Вълкан оставя настрана плаката и обръща фокус изцяло върху работата си в областта на фотографията и скулптурата, откъдето се ражда и името на изложбата. Главният герой в работите му е човекът в различни свои състояния. От естетиката на голото тяло в актовите му фотографии до изследване на езика на тялото в оригиналните минималистични метални пластики, във всяка работа се усеща живот.

Вдъхновен от невидимия свят у хората, Вълкан запечатва чувства, взаимоотношения, дух и материя в творбите подбрани за “Скулптография“.

16-ти септември, галерия Лабиринт, 19:00ч.

***

Роден в Пловдив през 1977, на 23-годишна възраст решава да превърне хобито си в професия. Завършва магистърска степен със специалност Плакат и визуална комуникация в Националната Художествена Академия в София и оттогава работи най-вече в сферата на графичния дизайн, но и без да губи любопитсво и към други творчески полета – скулптура, фотография, видео… Има участия в над 20 изложби в България и чужбина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »