Скандинавската музикална кралица EIVØR идва в Пловдив

 Скандинавската музикална кралица EIVØR идва в Пловдив

Alletiders Juleshow, TV2, Musikkens Hus, Aalborg, 30. november 2022

EIVØR избра вековната прелест на Пловдив и Античен Театър за единственият си концерт на Балканите през 2024-та година! Ексклузивният й спектакъл ще събере почитателите й не само от България, а от всички балкански държави на 14-ти юни 2024 г. (петък).

EIVØR е част от няколко абсолютно култови саундтрака – към сериала на Netflix “The Last Kingdom „Destiny Is All“ и видеоиграта “God of War” и продължението “God of War Ragnarök”. EIVØR е една от най-хипнотизиращите вокалистки на нашето време. Тя е оригинал, артист с неподражаем личен стил.

Родена е и израства в северните Фарьорски острови. Брулещия вятър, светлината, сиянието, красивия и суров пейзаж на Северния Атлантик са фонът, който оказва най-дълбоко влияние върху музиката, която създава.

EIVØR е част от нова вълна скандинавски артисти, които бързо изграждат страстни международни фен бази, с музика, която почита древният културен и музикален скандинавски фолклор. EIVØR практически е носител на всички скандинавски музикални награди, по последни данни музиката й е стриймвана над 1 милиард пъти, има напълно разпродадени турнета в Скандинавия, Европа и САЩ.

През юни 2023-та, свири на на Game Awards в The Hollywood Bowl в Лос Анджелис.

EIVØR има зад гърба си десет студийни албума, както и многобройни музикални сътрудничества, включително с Àsgeir, John Grant, Einar Selvik (Wardruna) и Dan Heath (Lana Del Rey). Тя работи върху нов албум, който ще излезе през 2024 г.

Концертът на EIVØR започва в 20.00 часа. и е част от Културният календар на град Пловдив. Може да откриете билети за събитието ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »