Съвременно Източноевропейско Кино

 Съвременно Източноевропейско Кино

Скъпи приятели, физическата дистанция и изолация продължават, но за щастие, интересните занимания далеч не са на изчерпване! Днес споделяме с вас няколко заглавия от съвременното източноевропейско кино, така че взимайте пуканките или пък чашата вино и се настанете удобно!

"And Then We Danced" / "И След Това Танцувахме"

Филмът получава четири „Златни бръмбара“ (най-високото киноотличие в Швеция) – за най-добър филм и сценарий на Акин, за операторско майсторство на Лисаби Фридел и за главна мъжка роля на Леван Гелбакиани.

"Leto" / "Лято"

„ЛЯТО“ (2018) на руския режисьор Кирил Серебренников отвежда зрителите към един любовен триъгълник между известен музикант, съпругата му и негово протеже. 

Honeyland

„Медена земя“ е документален филм от 2019 година от Северна Македония. На кинофестивала в Сънданс през 2019 година печели три награди, сред които Голямата награда на журито, специалната награда на журито за въздействие и промяна и специалната награда на журито за операторско майсторство (всичките награди са от документалната програма).

In Praise Of Nothing / Възхвала На Нищото

Това е сатирична документална приказка за Нищото, в която Нищото, уморено да е все неразбрано, бяга от вкъщи и идва да ни се представи за първи и последен път… А историята разказва не кой друг – а Иги Поп!

Tangerines / Мандарини

Beanpole

Историята на две млади жени, които търсят смисъл и надежда в Ленинград (1945г.), точно след края на Втората Световна Война. Опитвайки се отново да съградят животите си насред руините…

Cold War / Студена Война

Cold War” е сърцераздирателната история на невъзможната любов между мъж и жена, пламнала в руините на следвоенна Полша. 

Надяваме се предложенията да са ви заинтригували и да са събудили любопитството у вас! Ще се радваме да споделите вашите любими заглавия от европейското кино с нас! Можете да го направите както тук, така и на официалните ни страници във Facebook и Instagram!

Пазете се и бъдете здрави!

Translate »