Дядо Коледа раздаде 1000 подаръка с кауза в Mall Plovdiv

 Дядо Коледа раздаде 1000 подаръка с кауза в Mall Plovdiv

Дядо Коледа „кацна“ на покрива на Mall Plovdiv и официално откри коледния сезон с уникални подаръци и послание към доброто! 

Mall Plovdiv приветства откриването на коледния сезон с истински специално събитие, което се проведе на 02.12.23г. и изцяло пресъздаде коледната магия. Самият Дядо Коледа кацна на покрива на мола и заедно със Снежанка и джуджето Шини Упатрий раздаде настроение и подари на най-послушните деца и посетители на Mall Plovdiv общо 1000 подаръка, вплитащи в себе си историята на майсторството и съпричастността.

Акцентът на празника, разбира се, беше зрелищното пристигане на Дядо Коледа и джуджето Шини Упатрий. Двамата кацнаха на покрива на Mall Plovdiv директно от Лапландия и се спуснаха по фасадата на търговския център пред погледите на децата и посетителите.

Добрият старец и помощниците му зарадваха децата с редица уникални подаръци. Част от тях
бяха възхитителните ръчно изработени коледни играчки, дело на майсторите от СПХУ – социално предприятие за хора с увреждания в Пловдив. Играчките са изработени внимателно по сложна технология на над 250 години. Всяка от тях е уникална сама по себе си, защото се разработва и рисува ръчно. Дори и да искат, художниците няма как да създадат две еднакви играчки, което ги прави единствени по рода си. Това, което прави играчките истински специални, е и значимото послание, криещо се зад тях.

СПХУ осигурява възможности за заетост на хора с увреждания в Пловдив. Подкрепяйки това предприятие, общността активно допринася за подобряването на живота на хората с увреждания, насърчавайки интеграцията им в обществото и повишавайки цялостното им благосъстояние.

Сред стоплящите сърцето подаръци бяха и очарователните творения на фондация “Майко Мила” и тяхната кауза “Оле Мале“. Ръчно изработените играчки, сред които плюшените еленчета Рудолф, коледните гномчета и веселите коледни украшения, не само вдъхнаха живот на магията на Коледа, но и подкрепиха още една важна кауза. Инициативата на “Майко мила” подпомага майките на деца с увреждания в цяла България.

Осъзнавайки предизвикателствата, пред които са изправени тези майки, фондацията улеснява възможността им да работят от вкъщи, подпомагайки себе си и децата си. Играчките на “Майко Мила” са не само символи на празничния сезон, но и знаци на подкрепа за тези майки, които им позволяват да играят активна роля в живота на децата си, като същевременно изкарват прехраната си.

Дядо Коледа пристигна в Mall Plovdiv и с най-верния си помощник – джуджето Шини Упатрий. Двамата избраха именно търговския център за първото си посещение, превръщайки го в най- запомнящата се спирка на добрия старец. Семейства и посетители откриха коледния сезон, наслаждавайки се на празничната атмосфера, очарователната украса, духът на коледната
магия, който се носеше из целия Mall Plovdiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »