Очаквайте филма “Ретроспект” в кината от 3 май

 Очаквайте филма “Ретроспект” в кината от 3 май

Вълнуващият нов български трилър на режисьора Стивън Люис Симпсън излиза по кината в цялата страна на 3 май! С невероятното изпълнение на актьора ветеран Симеон Алексиев и брилянтния филмов дебют на талантливата Керана.

В последният си ден на предпремиерата на София Филм Фест “Ретроспект” освен, че беше изцяло разпродаден, публиката беше много развълнувана да види толкова напрегната и вълнуваща история със страхотни сюжетни обрати, които са характерни за холивудски трилър със силни черти на европейско кино. От 3 май публиката в цялата страна ще има шанса да се докосне до тази история през очите на режисьор – чуждeнец.

Историята се върти около бивш оперативен агент, който е убеден, че чужденец, който  негов съсед, е виновен за изчезването на чужд пътник в страната. Всичко се усложнява, когато пра-племенницата му започва да излиза със заподозряния. Докато се опитва да разкрие истината, той се сблъсква с промяната на културата, която помни – от такава, в която хората се опитват да пазят личния си живот в тайна, до такава, в която хората споделят публично всяка своя стъпка.

По пътя се разкрива и сложното минало на героите. В съвременната история участва актьорът ветеран Симеон Алексиев, който е добре познат и има около 50 филма в кариерата си. За участието си в”Ретроспект“, Симпсън споделя „Никога не ми е било приятно да работя с актьор повече, отколкото със Симеон, въпреки че не можем да говорим на същия език, той отваря сърцата на публиката по начин, който не съм си и представял.

Симпсън винаги е знаел, че Керана е звезда! В процес на създаване на филма, пише ролята й с мисълта за нея. Което доказва, че не е било хазарт, тъй като изпълнението й грабна публиката на предпремиерата на филма по същия начин, както го прави в операта като Евита и на музикалната сцена с нейната група Керана и Космонавтите.

Другата главна звезда на филма е стара къща в Стария град на Пловдив. В продължение на вече шест години и половина, през които Стивън Люис Симпсън живее и работи в България, Симпсън полага изключителни усилия, за да осигури идеалното място. Той купува къщата и сега, когато снимките приключват, той ремонтира сградата, за да стане база на продуцентската и дистрибуторската дейност на неговата филмова компания в България.

Предишният филм на Симпсън, “Нито вълк, нито куче“, счупи рекорда в американските кина за най-продължително първо разпространение на филм в САЩ от повече от десетилетие насам, когато се излъчваше почти 4 години. Постижението е още по-удивително, тъй като той го постига с екипа си в България. “ Тук открих истинско вдъхновение, да работя и създавам, такова каквото в Холивуд
липсваше.След толкова години правене на филми във Великобритания и САЩ, създадох най-добрия си филм тук, в България…”  споделя Симпсън.

По-късно тази година той започва да снима следващия си филм тук, който ще бъде международен трилър, отново с български герой в главната роля, а “Ретроспект” ще бъде по кината и в САЩ и Великобритания по-късно през годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »