Фотография и градска среда с Resize Media LTD

 Фотография и градска среда с Resize Media LTD

Отскоро започнахме да виждаме все по-интересни, фантастични и сюрреалистични кадри на различни локации из Пловдив и съответно решихме да научим повече по въпроса! Свързахме се с екипа на Resize Media LTD  и попитахме въпросите, които смятаме, че вълнуват всички ни! Какво научихме ще разберете в последващото ни интервю!

1. Кой стои зад проекта Resize Media LTD?
Здравейте! Казвам се Жоро и всичко, което виждате в профилите на Resize Media LTD е мое дело! По образование съм графичен дизайнер. Преди време покрай дизайна ми се наложи и да снимам. ДА, наложи се! Не беше по мое желание… поне в началото. С времето, обаче, взе да ми доставя все по-голямо удоволствие и така и до днес!

2. От колко време се занимаваш с това?
Не броя годините, но със сигурност са повече от 10. Снимам още от времената, в които съвсем не беше така популярно и масово, както е в момента.

3. Откъде дойде вдъхновението за сюрреалистичните кадри из Пловдив?
Всъщност, винаги са ме влечали сюрреалистичните картини, фотоманипулации и 3D визуализации. Като цяло съм си sci-fi фен и преди години си мечтаех някой ден да мога поне малко да се доближа до уникалните и футуристични неща, които видях из международните сайтове. Явно желанието е било наистина доста голямо, защото почти няма ден, в последните десетина години, в който да не съм работил на фотошоп. По-близките ми хора знаят всъщност колко много работя. Пловдивчанин съм и е нормално моят си град да се превърне в своеобразна моя снимачна площадка. Доставя ми голямо удоволствие да преобразявам добре познати места в града по начини, които не са виждани досега!

4. Кой е любимият ти кадър? Свързан ли е с някаква история?
Всеки нов кадър ми е любим и с времето всеки стар малко или много ми става скучен. Това ме мотивира да вървя напред, да се развивам и надявам се да правя все по-добри и по-добри неща.

5. Кой е бил най-трудният кадър за заснемане и обработка?
Като цяло всичките манипулации, които правя са малко или много сложни, но може би най-трудни за направа са “генезис” ефектите. Имам такива над моста на гребната, над центъра на Пловдив и последният е от центъра на София. Един такъв кадър понякога отнема над 10 часа работа. Зрителите често пъти нямат никаква представа колко труд отива за създаването на подобно нещо. Неведнъж са ме питали какъв “апп” или какъв “ефект” ползвам, за да се получат точно тези манипулации. Как да им обясниш на хората, че не става с натискане на едно копче, а с натискането на много копчета с часове…

6. Освен фотографията, какви са другите ти суперсили?
Мога да изяждам нечовешки количества желирани мечета! (За притеснилите се за здравето ми, правя го рядко).

7. Предстои ли изложба скоро?
Наскоро мина първата ми и единствена изложба засега. Престраших се да я направя благодарение на Гаро Узунян! Един страхотен човек, който дава поле за изява на доста пловдивски творци. Дай Боже повече хора като него! Чувал съм, че човек трябва от време на време да излиза от зоната си на комфорт. За мен това излизане от зоната беше въпросната изложба. Едно е да качваш снимки и манипулации в социалните мрежи и те да бъдат харесвани. Съвсем друго
е лично да дойде някой да ги види, въпреки че ги е виждал много пъти в интернет. За моя радост дойдоха доста хора, което истински ме зарадва! Използвам взможноста да благодаря на всички мечтатели и ценители на това, което правя, които дойдоха да ме подкрепят и поздравят!

8. Ще продължаваме ли да виждаме чудати явления заснети из града?
Със сигурност! Това е моето нещо! Намерих си го и отказване от него няма 😊!

Translate »