RE:BAZAAR събира хора, каузи и отговорни бизнеси

 RE:BAZAAR събира хора, каузи и отговорни бизнеси

Първото издание на RE:BAZAAR през март оживява на ул. Д-р Г. Вълкович в центъра на Пловдив и предлага лежерно градско събитие за вещи втора употреба, съчетани с лекции и игри.

Организаторите от платформата Майна Town си поставят за цел да популяризират осъзнатото потребление, устойчивите практики, рециклирането и повторната употреба на качествени дрехи, плочи, мебели, екипировка, играчки. Идеята на поп-ъп събитието е да се случва на различни знакови места в града всеки месец (Например: парк Каменица, в двора на Университета по хранителни технологии, Индустриална зона Раковски и Техническия университет).

Всички са добре дошли да се включат като участници — единственото изискване е да разполагате с качествени вещи, които искате да предложите за размяна и продажба, да се регистрирате във формуляра и да заплатите символична такса участие. От организаторите ще получите елегантен щанд, на който да разположите продуктите си, а форматът позволява да споделите таксата и мястото с приятел.

В хармония с принципите за устойчиво развитие, искаме събитието да остане компактно и гъвкаво, но да се развива и да носи духът на локалната култура, независимо дали се намираме в Пловдив, София, Бургас или Русе.”, казват организаторите.

В приятната градска среда за споделяне и изява на RE:BAZAAR се събират хора, които се интересуват и работят за опазване на природата и чистотата на града, в областта на кръговата икономика и устойчиви практики за това.

В рамките на събитието големи и малки доброволчески организации ще разкажат за своите зелени инициативи. Всяко издание, в зависимост от темата, ще приобщава като партньори различни неправителствени организации, които ще представят своите дейности за опазване на природата.

Пилотното издание на RE:BAZAAR е посветено на нулевите отпадъци — концепцията за рециклирането, намаляване на опаковките и оползотворяването на материалите.

Събитието ще се състои на 23 март от 10:00ч. на ул.Д-р Г. Вълкович. Искате да се включите като продавач в събитието и да споделите своите находки – запишете се ТУК!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »