Огнен концерт на Quintet Astor Piazzolla през юни

 Огнен концерт на Quintet Astor Piazzolla през юни

Quinteto Astor Piazzolla L to R: Armando de la Vega (guitar) Bárbara Varassi Peg (piano) Serdar Geldymuradov (violin) Pablo Mainetti(bandoneón) Daniel Falasca (bass)

Очаква ни огнена среща с носителите на LATIN GRAMMY 2019 в категорията „Най-добър танго албум“ – Quintet Astor Piazzolla! В съботната вечер на 17.06.23г., Пловдив ще посрещне оригиналния ансамбъл на официалната фондация на Астор Пиацола – вирутозите, които повече от двайсет години обикалят света, като посланици на аржентинското танго и композитора, станал негова световна емблема – Астор Пиацола!

Световно признатите виртуози ще представят забележителната си интерпретация на новото аржентинско танго само в града на тепетата, което прави събитието още по-значимо и ексклузивно за пловдивските ценители на музиката.

В топлата лятна вечер, романтиката, страстта, любовта и тъгата на тангото ще обвият античната прелест на амфитеатъра и ще го превърнат в най-добрият декор за този огнен музикален спектакъл!

Quintet Astor Piazzolla идват в Пловдив, след като на крака са ги аплодирали супер престижните Montreux Jazz Festival, Philharmonie de Paris, Jazzopen, Ravenna Festival, Chicago Symphony Orchestra Hall, Berklee Performance Hall, Umbria Jazz Festival, Jazzfestival Basel и още десетки забележителни музикални форуми!

Ще имаме уникалната възможност да чуем на живо топ звездите на аржентинското танго – формация събрана лично от Лаура Ескалада Пиацола – вдовица на гениалния композитор и създател на фондация на негово име, чиято мисията е да съхранява и популяризира художественото наследство на маестрото.

Квинтетът, чиято структура включва класическите за Пиацола бас, цигулка, китара, пиано и бандонеон е оригиналният ансамбъл на официалната фондация на Астор Пиацола и единственият проект, който има достъп до огромният репертоар и архив от неиздавани произведения на композитора.

Ще чуем всички велики теми на Пиацола, изпълнение по неподражаем начин от група, която има специална чест и привилегия единствена в света да носи неговото име!

Концертът се осъществява в партньорство с община Пловдив и е част от форума Music of the Ages. Можете да откриете билети за събитието на цена от 25лв. до 65лв. в мрежата на Eventim тук и да следите за подробности около него в страницата на събитието тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »