Програма на Държавен Куклен Театър Пловдив – Март 2023

 Програма на Държавен Куклен Театър Пловдив – Март 2023

02.03, 19:00 ч.Невидимият Тонино
„Невидимият Тонино“ е история за една детска лъжа. Най-обикновена, най-очаквана, най-повтаряна, но този път е с неочаквани последици. „Никакви домашни, никакви уроци!“ – отговаря Тонино на майка си и до него се появява Лъжата. Тя е персонаж, участник, подстрекател. Тонино, който не лъже, започва да я използва, а тя става все по-силна и успява да изпълни съкровеното желание на всяко дете, което не си е написало домашните- да стане невидимо. „Едно невидимо дете не може да бъде изпитано!“ И от тук започва голямото приключение на Тонино. Колко пъти сме си мислили какво бихме направили, ако сме невидими. Колко страхотно би било? Колко изобретателни ще сме? И колко щастливо невидими! И точно тук се появява големият въпрос: Има ли невидимо щастие?

04.03, 10:30 ч.Голямото пътешествие на малко крокодилче
04.03, 11:45 ч.Голямото пътешествие на малко крокодилче
Крокодилчето Лил тръгва на дълго пътешествие. То бяга от строгите правила в света на възрастните крокодили и търси място, където да си играе на воля. Лил попада сред хората, а там го очакват много приключения и изненади. Какво открива Лил в това дълго пътешествие? Сбъдват ли се неговите очаквания? Заедно със своя приятел Бил, малкото крокодилче разбира къде се чувства най-щастлив. Това е пътешествие, което ние можем да направим заедно с двамата приятели и дано и ние намерим кое ни прави най-щастливи! Хайде…!

05.03, 10:30 ч. Приключение с маймунка
05.03, 11:45 ч. Приключение с маймунка
За всички малки зрители и техните родители, които могат да се смеят от сърце, които обичат да пляскат с ръце, е нашият спектакъл – приключение голямо, в което Слончето и Папагалът, двама спасяват най-сърдитата Маймунка в зелената и непозната джунгла. Елате с нас на приключение, за да научите имат ли значение думите възпитани, добри!

09.03, 19:00 ч.Малкият принц
Спектакъл за възрастни с деца, за да могат децата да научат какво е приятелството, любовта към една роза и какво е да опитомиш лисица.

11.03, 10:30 ч. Безопасна приказка
11.03, 11:45 ч. Безопасна приказка
Стихии и беди – има ги, но ти не се плаши, защото тук са Рошковци двамина, които през огън и вода правят чудеса!

12.03, 10:30 ч. Кученцето, което не можеше да лае
12.03, 11:45 ч. Кученцето, което не можеше да лае
Театрално-музикална приказка за кученце, което търси своя истински глас.

14.03, 10:30 ч. Полет – театър за бебета
Хей, Здравей, нека Полетим!
“Полет” над фантазията, красотата, усмивките и емоциите.
“Полет” ще ни срещне с хвърчилото, пеперудата, хеликоптера, пчелата, балона и врабчето. Всички те летят по своя си начин, по своя си път, в своята си посока, за да стигнат до Твоята усмивка!
“Полет” е визуално, музикално, откривателско приключение за бебета от 6 месеца до 3 години.

16.03, 19:00 ч. Дама Пика
„Дама Пика“ е спектакъл за спасението и проклятието, разкъсващата страст и фалшивото смирениe.

18.03, 10:30 ч. Тримата братя и златната ябълка
18.03, 11:45 ч. Тримата братя и златната ябълка
Спектакълът “Тримата братя и златната ябълка” разказва стара българска народна приказка. Трима братя получават наследство от баща си златна ябълка. За беда, всяка година долита една Ламя и я открадва. Само Най-малкият от братята поема по дългия път след Ламята, за да върне своята златна ябълка. По пътя неусетно пораства и открива че силата на човек се крие в сърцето. Открива позабравени ценности като вяра, надежда, любов. Открива приятелството и мъдростта. Успява да победи Ламята и да върне своята златна ябълка. За да може отново да блести на върха на дървото, изплетено от ръцете на разказвачките. Това е спектакъл за корените и наследството, оставено ни от дедите. За съхранението и опазването на националното достойнство и идентичност. Спектакъл в който българската фолклорна музика, народното творчество и ръкоделие, българските танци и обреди са преплетени в една вълшебна, магична приказка.

19.03, 10:30 ч. Каменното цвете
19.03, 11:45 ч. Каменното цвете

“Всички сме чували израза „децата са нашето най-голямото съкровище“. Но какво означава „истинско съкровище“ за нашите деца? Децата обикновено ще ви кажат, че тяхното съкровище, е това което имат, а не онова, което умеят. Това е тъжно, но е истина. Нашите деца от най-ранните им дни бленуват и чезнат по различни „каменни цветя“ – скъпи играчки, скъпи обувки, скъпи дрехи, скъпи развлечения… Разказвайки старата Уралска приказка, опитах да ѝ дам не само нов облик, но също така и нов смисъл – ново значение. Вместо да мечтаят за материални неща, гледайки тази пиеса, децата ще започнат да мечтаят за свои подвизи за свои творения, създадени със свои ръце, със свой труд, храброст, упоритост и любов.”

– Мила Машович-Николич – автор на пиесата “Каменното цвете”

21.03, 10:30 ч. Кой съм аз? – театър за бебета
Неповторимо сетивно и емоционално преживяване за деца от 6 месеца до 3 години.

23.03, 19:00 ч.Вграждане
Спектакъл магия! 60 минути, в които музика, слово и движение вграждат един свят!

25.03, 10:30 ч. Принцесата и граховото зърно
25.03, 11:45 ч. Принцесата и граховото зърно
Eдин спектакъл с много принцеси, много съвети, много въпроси, един принц, едно грахово зърно и една истинска … любов! Всичко това предадено чрез магията на единството от кукла и актьор.

26.03, 10:30 ч. Чук и Пук
26.03, 11:45 ч. Чук и Пук
Весел образователен спектакъл, който ще помогне на децата да открият разни важни тайни за зъбките!

28.03, 10:30 ч. Полет – театър за бебета
Хей, Здравей, нека Полетим!
“Полет” над фантазията, красотата, усмивките и емоциите.
“Полет” ще ни срещне с хвърчилото, пеперудата, хеликоптера, пчелата, балона и врабчето. Всички те летят по своя си начин, по своя си път, в своята си посока, за да стигнат до Твоята усмивка!
“Полет” е визуално, музикално, откривателско приключение за бебета от 6 месеца до 3 години.

30.03, 19:00 ч. Бомбето
“Човекът винаги си е въобразявал, че сам избира шапката, без да си даде сметка, че шапката е, която избира човека. Шапката язди главата на своя стопанин, безразлична към това, което той си мърмори под носа. Как и защо човек гони шапката си? Как хората започват да изтребват шапките си, както се изтребват хлебарки. Ще попаднем в периода на голата глава, в периода на смяната на шапките… Шапката не само е в състояние да изрази всички перипетии на човешкия живот, но и с най-голяма достоверност да очертае суматохата на цяла епоха. Създаването на спектакъл по новелата “Бомбето” е предизвикателство и възможност, да навлезем в онази вселена, която е Радичков и в която се оглежда времето. Това ще е трагикомична игра, в която абсурдът и гротеската ще взривят традиционния ред на нещата, за да покажат патологията на обществените взаимоотношения, горчивата истина за гибелта на индивида, на обезличения и изчезналия във вещите човек.”

– Катя Петрова, режисьор на спектакъла

Можете да откриете повече информация за представленията на сайта на Държавен Куклен Театър Пловдив или на официалната им страница във фейсбук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »