Програма на Държавен куклен театър Пловдив – Май 2024

 Програма на Държавен куклен театър Пловдив – Май 2024

Puppet Theatre Plovdiv

7 май, 10:30ч. Кой съм аз?
Спектакълът е разходка в света на животните, които децата виждат в книжките. Но нашите книжки са различни – в тях всичко оживява.
 
„Епопея на забравените” е протест срещу следосвобожденските нрави, когато боричкането за облаги, привилегии и забогатяване започва да засенчва делото на мъчениците за нашата свобода – Левски, Бенковски, Каблешков, Опълченците на Шипка.
 
11 май, 10:30ч. Не си търси белята
Малкото паяче Пипо се откъсва от нишката си и преживява много, докато намери приятел – мравката Жоро.
 
11 май, 11:45ч. – Не си търси белята
 
12 май, 10:30ч. – Пакостникът
Няма дете което да не прави онези нежни и весели пакости. Но, включи ли се в тях някой възрастен пакостник, играта загрубява. Даже става неприятна. Как по весел начин и игра да се преборим с лошотията и всичко да завърши добре ще разберете, ако гледате спектакъла “Пакостникът“.
 
12 май, 11:45ч. – Пакостникът
 
Едно различно, забавно и закачливо представление, което ни запознава с годишните сезони. Детето ще разпознае сезона чрез начина на обличане, промяната на времето, промяната на природата и забавни фокуси. Представление без думи, което провокира любопитството на детето.
 
16 май, 19:00ч. Парченцето
„Парченцето“ е визуално-поетичен спектакъл, който се осланя на силата на въображението и неговата способност да нарежда картини изпълнени с вълнения и силни емоции.
 
18 май, 10:30ч. –  Каменното цвете
“Всички сме чували израза „децата са нашето най-голямото съкровище“. Но какво означава „истинско съкровище“ за нашите деца?
 
18 май, 11:45ч. Каменното цвете
 
19 май, 10:30ч. Невидимият Тонино
„Никакви домашни, никакви уроци!“ – отговаря Тонино на майка си и до него се появява Лъжата. Тя е персонаж, участник, подстрекател. Тонино, който не лъже, започва да я използва, а тя става все по-силна и успява да изпълни съкровеното желание на всяко дете, което не си е написало домашните- да стане невидимо. „Едно невидимо дете не може да бъде изпитано!“ И от тук започва голямото приключение на Тонино.
 
19 май, 11:45ч. – Невидимият Тонино
 
21 май, 10:30ч. Кой съм аз?
 
23 май, 19:00ч. Дама Пика
Играта на карти или играта на съдбата. Играта, в която жадуваме да спечелим и да се домогнем до щастие, любов, реализация, власт.
 
Музикална, тъжно-смешна приказка за едно съвсем малко кученце, оставено в торба, насред големия и непознат свят.
 
 
26 май, 10:30ч. Житената питка
Ще видите историята точно такава, каквато сте чували, чели или разказвали.
 
26 май, 11:45ч. – Житената питка
 
28 май, 10:30ч. – Кой съм аз?
 
30 май, 19:00ч. – По ръба на небето
“По ръба на небето” е един приказен мюзикъл за силата на въображението, за приятелството и за забравените детски желания.
 
Открийте повече информация за Държавен куклен театър Пловдив тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »