Пловдив засия с коледната си украса

 Пловдив засия с коледната си украса

На 1-ви декември 2021г. централната част на града под тепетата засия! Денят завърши на фона на пурпурния залез, а минути след това, главната улица грейна в празнични светлини.

How2Plovdiv 01.12

Разходката ни започна от Пощата, в непосредствена близост, до която, е разположена най-голямата ледена пързалка в България. Изградена по виенска технология, тази година, пистата навлиза в Цар Симеоновата градина и се завърта около фонтана “Деметра”. 

Развлекателното съоражение ще бъде достъпно за пловдивчани и гости на града до 30-ти януари 2022г. Удоволствието струва 14лв. за два часа, а наемът на гардеробче и кънки е 1лв.

Продължавайки нашата празнична разходка, стигаме до фонтана пред сградата на Общината, където в момента е поставена 13-метровата коледна елха на Пловдив. Снощи около 1000 души се събраха пред нея, за да отпразнуват заедно старта на предстоящите светли празници и да привестват коледното настроение. Заедно със светлините на елхата, грейна и украсата около общината.

С пожелания за светли празници, дядо Коледа, Хора на пловдивските момчета “Стефка Благоева” и вокална група “Магия” и близо двуминутната заря допринесоха за магичната атмосфера!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »