Над 600 състезатели ще вземат участие в Световното по гребане в Пловдив

 Над 600 състезатели ще вземат участие в Световното по гребане в Пловдив

Този август, Пловдив отново ще бъде домакин  на Световното по гребане за юноши и девойки! Над 600 състезатели от 18 държави са се записали за първенството до момента. Според Иван Попов (председател на организационния комитет) е възможно участниците да се увеличат значително, тъй като има още един месец за подаване на заявки. Освен това, събитието е първото голямо състезание за тази възраст в последните 2 години.

Писмото, с което кандидатурата на града е одобрена, е получено от ФИСА на 10 май, съобщи Иван Попов. Той участва в пресконференция за представяне на шампионата, заедно с кмета Здравко Димитров и зам.-кмета по спорт Георги Титюков.

„Пловдив е готов да посрещне първенството. За последните 8 години това е осми шампионат по гребане, на който градът ще бъде домакин. Сами разбирате, че ако от световната федерация не бяха доволни, нямаше да ни гласуват толкова много доверие. Ние сме спортен град и ще се справим с организацията на това първенство, още повече че членовете на комитета имат натрупан опит и са наясно със задълженията си“, заяви Здравко Димитров при представяне на домакинството на Пловдив на състезанието.

„Има дребни ремонти по таблото, тъй като вандали крадат ненужни за тях части, но вече се работи по отстраняването на проблемите. Съвместно с двете общински предприятия  – „Чистота“ и „Градини и паркове“, районът на Гребния канал ще бъде подготвен и ще приеме достойно първенството“, допълни Георги Титюков.

Първенството ще се проведе от 11-ти до 15-ти август. 

Translate »