Нео-соул, хип-хоп и джаз с Peyotoff на 16.11.23 в Пловдив

 Нео-соул, хип-хоп и джаз с Peyotoff на 16.11.23 в Пловдив

Светът на музиката очаква с нетърпение 66-ите годишни награди Грами през 2024г., на които беше въведена и нова категория в областта на джаз жанра – “Най-добър алтернативен джаз албум”. Тази категория отдава чест на новатори, които са разширили границите на джаза, предефинирайки звука му и завладявайки публиката с отличителен стил.

За тази престижна награда беше разгледана за номинация компилацията “Regarding Miles Davis”, в която вземат участие със своя съвместна композиция и двама изключително талантливи български артиста: Петър Йотов, с артистичното име Peyotoff и Божидар Василев, известен като Trombobby. Така те стават част от отбрани световно признати артисти, които предизвикват традиционните джаз норми и разширяват хоризонтите на жанра.

Ценителите на модерна качествена музика в Пловдив ще имат възможността за пръв път да чуят Peyotoff на живо на 16.11.23 в Bee Bop Café.

Той ще изпълни авторската си музика заедно с талантливия и неслучайно един от най-популярните барабанисти у нас – Радо Казасов a.k.a RADO.

С иновативния си подход Peyotoff безпроблемно смесва различни жанрове, което откроява неговите композиции в съвременната музика. Той се е утвърдил като един от най-талантливите артисти на българската музикална сцена, черпейки вдъхновение от разнообразни жанрове и изпълнители. Съчетава хипнотизираща смесица от нео-соул, фючър бийтове, инструментален хип-хоп и джаз с отличаващо се модерно и индивидуално китарно звучене.

През май 2022, под шапката на лейбъла Stereofox излиза дебютният му краткосвирещ албум “Living Jewel”, който набира интерес в целия свят и до момента има над 2 милиона слушания в стрийминг платформите. Някои от парчетата на Peyotoff достигат и до многобройните слушатели на британското радио BBC Radio и най-голямото калифорнийско радио – KCRW.

Не пропускайте възможността да се слеете с авторската музика на Peyotoff в изпълнение на живо с RADO на 16.11.23 в Bee Bop Café, Пловдив.

Можете да откриете всичко необходимо за Петър Йотов – Peyotoff в неговия linktree тук.