На гости в АмстердамЪ

 На гости в АмстердамЪ

Денят е четвъртък, а ние искаме да ви разкажем за приятната следобедна фиеста (макар да беше по – спокойно… и поради жегата често преминаваше в сиеста), която си спретнахме в ресторант АмстердамЪ, в сърцето на града. След цял ден кръстосване по улиците, под лъчите на пловдивското слънце, стана време за нещо вкусно и добре заслужено. Известно време се лутахме, търсейки точното местенце за целта, но не след дълго нашето търсене приключи! На ул.Константин Стоилов 10, в непосредствена близост до Джумаята, срещнахме погледа и широката усмивка на Данчо, който стоеше под флаговете окичени пред ресторанта. Поразприказвахме се и той изрече вълшебните думи “лятна градина”, което съвсем подбуди любопитството у нас. 

Оказахме се в едно просторно, светло, климатизирано и озеленено кътче и вече бяхме сигурни, че оставаме тук! Без да губим повече време се заровихме в менюто, а то от своя страна беше семпло и структурирано. За радост на всички се оказа, че ежедневно има обедно меню (с изключение на събота и неделя) и днес то се състоеше от чудни #вкусотийки!

Омлет с телешки суджук
Запечени картофки с няколко вида сирена
Розови домати с катък и босилеково песто

В общи линии се получи една чудна гощавка (забравихме да споменем и за таратора, който се прави на момента… а чашата ви с вода никога не остава празна)! Та, в случай, че се чудите къде да се скриете от жегата и да хапнете нещо вкусно, то ресторант АмстердамЪ предлага всичко необходимо!

Translate »