Филмови нощи във Филипополис 2024 стартират на 5 юли!

 Филмови нощи във Филипополис 2024 стартират на 5 юли!

Един от любимите филмови фестивали на пловдивчани и гости на града се завръща с 21-дневна програма това лято! През юли месец ще може да се насладим на най-нови хитови заглавия, като комедията „Покажи ми Луната“ със Скарлет Йохансон, нова екранизация на „Граф Монте Кристо“ и продължението на култовата анимация „Аз, проклетникът 4“.

Специална изненада за кинолюбителите са три класики на Чарли Чаплин, а по традиция ще може да гледаме и планинарския фестивал BANFF, който може да посетим на 17 юли.

Програмата се открива на 5 юли с прожекция на „Аз, проклетникът 4“ в 21:10 часа. Ще се запознаем с новия живот на злодея Гру и неговото семейство, който се впуска в ново приключение с незабравимите жълти миньони. Същата вечер от 23:00 часа ще може да гледаме новият български „Никога не е просто секс“ на Саня Борисова.

В събота от 21:10 часа ще видим Ръсел Кроу в трилъра „Екзорсистът“, а същата вечер от 23:00 е страхотната комедия „Истински живот“ – спечелил голямата награда на Комедийния европейски филмов фестивал. В неделя предстои прожекцията на „Граф Монте Кристо“ – нова френска екранизация, обрала овациите на филмовия фестивал в Кан.

Програмата продължава с ежедневни прожекции от 21:10 часа, а в петък и събота и с втори късен филм. До 26 юли ще може да гледаме продължението на „Отвътре навън“ – втората част, в която малката Райли вече става тийнейджър и новите емоции в нейната глава носят огромно объркване в системата ѝ. 

Лоши момчета: Всичко или нищо“ е поредното продължение на култовия екшън с двете незабравими ченгета – класически екшън, който ще ви остави без дъх. В програмата влиза също „Туистърс“ – нова версия на класическия филм за група учени, които рискуват живота си в близост до торнадо, за да тестват нова технология. Сред българските заглавия, които можем да гледаме, е и романтичният и затрогващ „Защото обичам лошото време“.

Филмът “Истински живот“, който спечели пловдивския фестивал за европейски комедии КЕФФ през изминалата година, също е част от програмата. Освен че сяда на режисьорския стол, звездата на френското кино Дани Буун застава пред камера, за да зарадва публиката за пореден път.

Специална изненада за кинолюбителите е програмата с филми на Чарли Чаплин – по един във всяка от трите фестивални седмици. Програмата на кинолегендата започва с „Великият диктатор“ на 14 юли, ще продължи със „Светлините на града“ на 19 юли и ще закрие с, вероятно, най-култовата му лента „Треска за злато“ на 26 юли.

Цялата програма може да видите на сайта на LUCKY Дом на киното. Билетите са на цени от 9 лева и 8 лева – за учащи и пенсионери и могат да се вземат от касите на LUCKY Дом на киното на ул. „Гладстон“ 1 всеки делничен ден след 16:00ч. и в почивните дни от 10:30ч. до 21:00ч., а от 5 юли и на каса на лятно кино „Орфей“ след 19:30ч.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »