Mood MASTERS: Клубният живот с Visitor Q

 Mood MASTERS: Клубният живот с Visitor Q

След летящия старт на поредицата Mood MASTERS, в компанията на Стефан Skill Колев, следващ зад пулта застава Янко Гогов – или познат на всички от стотиците клубни партита, фестивали и култовия Club Fargo – Visitor Q!

Нека се потопим в архивите на времето и музиката със самия него, във второто издание на музикалната поредица Mood MASTERS!

1.Здравей, Янко, как си?
Благодаря, добре. Като се замисля, не ми остава много време да си задам този въпрос, значи всичко е наред.

2.От колко години се занимаваш с музика?
В края на 80-те започнах да си правя записи от радиото с домашния радиокасетофон на баща ми, които след това разпрострaнявах на приятели и познати, и след няколко години с един приятел от детинство започнахме да пускаме на касети с два касетъчни дека. Купувахме различни касети и си ги презаписвахме взаимно. Стотици касети стоят все още в кашони. Беше голям ентусиазъм. След това се наложиха компакт дисковете и към края на 90-те започнах да пускам фънкарии всяка седмица в един клуб в Капана – XXL се казваше. Там имаше два домашни CD плеъра, носех обаче и моя дискмен, защото имаше повече функции. Правех и едни “чил аут” недели в стария No Sense. След това изпробвах дигиталните формати, които направиха бум. Започнахме да използваме легендарните плеъри Pioneer CDJ100, лаптопи, контролери всякакви, Serato и други. Сега си спомням с усмивка за тези времена. Но, ако трябва да резюмирам, най-много ценя грамофонната плоча като формат за музика, цялостно възприятие за даден музикален продукт и динамика на звука, надживял всички изброени по-горе формати и ще спра дотук, защото темата заслужава отделен и по-обстоен коментар.

3.Издай ни нещо за Club Fargo, което никой не знае (като например това, че има асансьор в склада)
Хаха, вярно е че има и един ден оттам ще се слиза директно в ъндъграунда на скандални събития за специална публика. Шегувам се, но никой засега не успя да подкара това старо съоръжение, защото има идея за него… Та ако има специалисти да се обаждат 🙂

4.Коя е музиката, която те кара да танцуваш?
Най-много би ме провокирала непозната за мен музика.

5.Аналогова или дигитална техника предпочиташ?
Зависи. Аналоговата за мен носи повече наслада за ухото, но дигиталната има повече възможности.

6.Коя е твоята музикална епоха – музикално, стилово, модно?
С годините се връщам все по-назад в музикалната епоха, а стилово – към все повече региони. Интересно е да се открива музика от нови и нови географски ширини. А модно? Не съм се вълнувал от трендове, въпреки че ми е интересно да се поровя във всякакви нови отрочета на музикалния глобус.

7.Кое е най-успешното ти парти?
Трудно мога да определя кое е било най-успешно, но определено не зависи от количеството посетители. Тази година едно от най-добрите като контакт с публиката беше на фестивала над Куклен, получи се магията, включиха се накрая и музиканти. Имам запис на този сет и това ми напомня да го кача за слушане.

8.Според теб на какъв етап е клубната сцена в Пловдив?
Иска ми се клубната сцена тук да е по-развита, да предлага по няколко качествени събития за вечер, за да има избор, както в съседни градове като Солун и Скопие например. Не става дума за Берлин или Лондон, ако ме разбирате. Но всичко е отражение на средата, в която живеем.

9.Разкажи ни повече за 54
Тази клубна вечер даде възможност да се представи успешно една епоха в танцувалната музика – соул, фънк и диско от автентични оригинални издания на плочи, предимно макси сингли. Заедно с моя приятел Skill развихме и образователна част, като представяхме различни музикални лейбъли, белязали трайно тази сцена с ключовите им издания, като акцент и тема за всяко събитие. Канеха се и различни гост диджеи, които да представят своята гледна точка в тази музикална област. Инерцията някак се загуби в пандемичните времена, но кой знае, може пак да “гръмнем” някой ден.

10.Поздрави ни с парче!
Само с едно ми е трудно, по-скоро поздравявам с няколко неща, които са от тази година и ми “хванаха ухото” напоследък:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »