Mood MASTERS: Тайната на добрия вайб със Skill

 Mood MASTERS: Тайната на добрия вайб със Skill

Не са много пазителите на добрия музикален вайб в града под тепетата, но един от тях със сигурност се е превърнал в емблема и еталон за качествена музика. Грууви Фънк Соул, квалитетен Джаз, Блус, олд скул Хип Хоп, българска забравена танцова музика “естрада”, изровена от дъното на ковчеже с музикални дарове, и тонове разнообразна некомерсиална музика от края на 50-те до наши дни. Това е Стефан Колев – Skill-a!

Но какво се крие зад плочите, музиката, настроението и работата му? Това ще разберем от самия него, като първи представител в поредицата Mood Masters!

Как си, Skill?
Аз винаги съм добре!
Усмихнат, свеж, влюбен, зареден, ей така съм всеки ден ;)))

От колко години се занимаваш с музика?
От дете музиката е била близко до мен, израснали сме със сестра ми по домашните купони на родителите ми, по къщи и апартаменти и някак ми е въздействала. Майка ми ми е споделяла, че съм заспивал, като слушам грамофон и много съм обичал и съм се впечатлявал, като гледам как се върти грамофонната плоча.

Иначе осъзнато съм започнал да слушам и “колекционирам” музика някъде през 1990г, тогава съм бил на 11години. След това доста по осъзнато през 1994г. изкарах първия си ди джейски курс и започнах с партитата, първо пред блока, по разни малки махленски кафета, барове и така до днес, вече 28 години.

Защо Soul Searchin’ (Домъ на плочата, онлайн радиото)?
Защото това е водещото в мен, винаги търся нещо да го усетя с душата си, със сърцето, така е и с музиката. Слушам и търся музика, която да ме докосва по този начин. Това е моето нещо!

– Колко плочи притежаваш?
Това е най-често задаваният ми въпрос при интервюта…винаги казвам, че това няма значение, важна е музиката, т.е. качеството пред количеството, но все пак хората се впечатляват от цифри, така че да кажем над 20 000 дългосвирещи плочи (LP’s) и поне 8000 малки 7 инчови сингли с квалитетна селектирана музика!

Аналогова или дигитална техника предпочиташ?
Аналогова по сърце, но знам, че е хубаво да се уча, макар и бавно на някои “новости” и иновации в тези забързани нови дигитални времена.

Откъде идва любовта ти към винила?
Ами всичко започна от Рапа и скречовете, които преобладаваха в 90-ския рап, които аз слушах и се удивлявах и исках да науча! За това най-вече се записах на ди джейския курс, но за жалост се оказа, че там нищо не ни показаха и не научих! Трябваха ми мноого години практика сам вкъщи със стария Респром и изтъркване и похабяване на мноого плочи!

Ако трябваше да се сбогуваш с една от плочите си, с коя щеше да се разделиш най-трудно?
Ами, сигурно с някоя, която има сантиментална стойност за мен! Но в крайна сметка за някоя добра кауза, нещо, което ще има смисъл и след мен, бих се разделил с всичко

Коя е твоята любима музикална епоха – музикално, стилово, модно?
Не мога да назова една конкретно, защото аз се припознавам в много епохи, но някак сега на тези години все повече се усещам, че ме влече към старата музика, епохата на края на 50-те, 60-те и 70-те! Там усещам най-силно това, което душата ми иска.

Кое е най-успешното ти парти?
Хммм, не знам ;)))) хехеее, може би хората трябва да казват тия неща, защо аз….
Всяко парти или вечеринка е успешна и запомняща се, когато хората изпращат към ди джея своята положителна енергия и той им я връща обратно под формата на музика.

Поздрави ни с парче!
Защо само едно, няколко ще ви пусна хехеее!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »