Mood MASTERS: Градски истории с Juanito

 Mood MASTERS: Градски истории с Juanito

Време е за малко инди и алтърнътив! А кой по-добре би могъл да ни отведе точно в тази траектория, ако не самият Петър Камбуров, чието истинско име доскоро беше загадка в социалните мрежи, но това е друга тема.

По-известен с псевдонима Juanito, той е утвърдил присъствието си в пловдивската клубна среда, разказвайки градски истории чрез способа на музиката!

Оставяме ви в ръцете на ърбън разказвача и ще се срещнем отново в края.

-Здравей, Juan, как си? От колко години се занимаваш със селекцията на музика?
Fuckтически откакто в града можеше да се купят аудио касети с нормална музика на 3-4 места. Началото на 90-те (ужас, стар съм… даже съм супер стар). Започнах да колекционирам касетки и бях много деен в селекцията на музика по домашните купони (смее се), което на касетофон си е хамалогия. Иначе пред хора мога да ти кажа точна дата – 28.12.2008г., неделя (рожденият ден на Рижавия) в Петното на Роршах, на долното ниво. Каза ми “…ти нали много искаш да пускаш музика, значи ще си DJ на рождения ми ден“. Съответно преди това имаше някакъв концерт (да кажем на Mindown, но за това не съм 100% сигурен) в Пъзела и след него всички дойдоха на рожден ден. Имаше сигурно 100 човека. Бях си взел музиката на един външен хард и пусках от winamp-а.

-Имаш дълбок поглед върху пловдивската клубна и барова култура. Какво според теб й липсва? Какво би я подобрило?
Мисля, че вече е належащо да си имаме малко по-голямо venue (пространство) за концерти и
изобщо за всякакъв вид събития. За щастие вече има доста български групи (и чужди разбира се), на които им е тясно в места с капацитет 100-150 човека. Това ще помогне доста на организаторите на концерти и събития.

-Кое е най-паметното ти парти?
Мисля че е онова по-горе, първото. Но принципно са много. Тук-таме има и безпаметни 🙂

-Коя е инди групата, която би искал да чуеш в България и по-конкретно в Пловдив?
Така като почнеш с по една група и е много трудно. Принципно много искам да гледам Oasis, обаче те едва ли ще се съберат, а и да го направят няма да дойдат в Пловдив. Затова ще кажa Foals… или Jungle, макар че и те няма да дойдат.

-Смяташ ли, че AI алгоритъм може да състави по-добър сет от човек? Какво ти е отношението по AI темата?
Отдавна го прави, стига да го обучаваш. Лайквай всичко, което те кефи в спотифай и гледай какво става. Иначе след chatGPT и Midjourney, смятам че AI ще може да прави всичко по-добре от човека, но с помощта на човека. Честно казано очаквам брутално развитие във всяка една сфера с помощта на AI.

-В коя точка на света би организирал музикален фестивал? Кои биха били трите големи хедлайнери?
Харесвам Латинска Америка, Колумбия ми звучи екстра. Pearl Jam, Foo Fighters и
Muse мисля, че могат да продадат един фестивал?

-Поздрави ни с парче!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »