“Мигове на съзерцание” с художника Жорж Сопаджиев

 “Мигове на съзерцание” с художника Жорж Сопаджиев

Само след ден предстои откриването на изложбата “Мигове на съзерцание” на емблематичния пловдивски художник Жорж Сопаджиев! Тя ще се помещава в 203.5 F Art Cafe (ул. Трети Март №12, Асеновград) и ще бъде достъпна за посетители до 26.11 включително.

Но защо “Мигове на съзерцание“? Отговорът на този въпрос и още няколко получихме директно от самия творец. “Съзерцавам и изобразявам мига, детайлно, той е съществен в живописта, която е изкуство на пространството, но моментът все пак е миг на времето.” сподели той. За този проект, той ни разказа, че представя точно чистите мигове на съзерцание, провокирани от него самия в платната му, както и нови акварели, също характерни за мига на времето.

Говорейки си за времето, нямаше как да не стигнем до дискусия за неговите измерения и отношението на Жорж към тях. “Носталгичен съм и в настоящето и в бъдещето” сподели той. За “ужасния свят в момента“, както го нарече художника, обаче беше категоричен. Според него, именно той носи още повече на изкуството, защото ни дава възможност отново да забележим моментите изпълнени със страст, нетърпение и любов. Било то като спомен или желание за нов полет.

Като най-ценно и обединяващо в творбите си, Жорж изрази желанието и стремежа си всяка една от тях да бъде едновременно индивидуална и емблематична, но и част от цялостното послание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »