Запознайте се с музикантите от Snade

 Запознайте се с музикантите от Snade

Снимка: Митко Костадинов

“Garage rock and hyper pop paired with high level youth energy and perspective”. Така, най-общо, описват себе си младите музиканти от алтернативната пловдивска банда Snade. Днес ви каним да надникнете зад кулисите на една от по-непознатите и нови родни групи, част от лайнъп-а на фестивала Electric Orpheus. Научете повече за тях, пътя им до тук и интересите им в нашето интервю.

Те са млади, талантливи, провокативни и непринудени, те са Snade!

Определят качествата на “яките” банди с това каква енергия носят и какъв заряд влагат в текстовете си. “Когато започнах да ходя по концерти, слушах различна музика, но пак, най-много ме кефеха групите, които имат енергия. Аз харесвам по-агресивна, енергична музика. Дори и да не е агресивна, да е динамична.” коментира Никола Лулов.

За тях, органичното разпространяване и натуралния ход в популяризирането на бандата е по-важен, отколкото статистиките в социалните мрежи и силното заявяване в тези платформи. Музикантите вярват в това, което правят и са доволни от естествения резултат до момента.

За вечния казус “Няма достатъчно млади банди, заради условията на клубната сцена в България?” или “Няма клубна сцена в България, заради липсата на млади банди?” Стоил Божилов коментира “Да… и двете. Ако едното тръгне и другото ще тръгне.” Вокалистката Ирина Запрянова се включи по темата, че според нея няма достатъчно клубове, които да дават шанс на младите банди за изява. 

В смях и закачливи коментари стигаме и до името на бандата, чийто корен проследяваме до дълбоките дебри на един добре познат сайт за забавления. “Snade” е хибриден образ на котка и охлюв, а що се отнася до сегашния графичен лик на бандата, за него е отговорен Мартин Платников.

Гледайте пълното интервю на групата и научете повече за предстоящите им концертни дати в Пловдив и София, както и интересни детайли около тях самите точно тук. Можете да чуете и последвате бандата в официалните им канали в Spotify, YouTube и Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »