Града под тепетата очаква вълнуващ Майна Town Weekend

 Града под тепетата очаква вълнуващ Майна Town Weekend

В първия по рода си Майна Town Weekend, който ще се проведе от 15-ти до 17-ти септември, на пет локации пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се забавляват в тематични зони, които ще представят градските хора и култура. 

Майна Town Weekend е еволюция на всичко, което списанието показва на своите страници през последните две години и половина. Темите, авторите, гостите и събитията в града излизат от рубриките на списание Майна town, и се пренасят на живо в града. Обединени в пет водещи теми, в рамките на три последователни дни ще се проведат редица събития, които ще срещнат градските хора с иноватори, спортисти, активисти за био и зелен свят, артисти, представители на ърбан и модерна култура, геймъри, музиканти и още, и още. Заедно ще направим нашия  Майна Town Weekend. 

Зелено, Майна  локация: алея до Братската могила – кв. Смирненски

“BG Бъди Активен” и водещи екологични организации ще проведат уъркшопи и образователни инициативи по екология. Производствените предприятия от индустриалните зони ще представят своите интегрирани зелени политики, Zero E и зелени иновации. Посетителите на спот Зелена Майна ще имат възможност да присъстват на Базар Капана – пазара за биологични продукти от локални производители. Ритъма на събитието и доброто Майна настроение ще се поддържа от DJ set “Нема DJ”. За любителите на качественото кино, то ще е Под звездите с безплатна прожекция на “Тичам към теб”.

Maina Vibes & Биротерапевтична, локация – Италианска улица кв. Централен

Крафт бирите на Биротерапия Пловдив събират на една “маса” любителите на хубавата бира и музика. Майните и гости на града ще слушат на живо изпълненията на Little Big Band, Сърмата и Оркестър с Име, Акускустик и запомнящи Майна Vibes музикални селекции от различни DJ.

MainaTech & The Future of Work & Ailyak с The Recursive и Storytelling Studio, локация – Епископската Базилика – кв. Централен

Древните улици на града срещат новото днес – технологии, иновации, изкуствен интелект, образование и предприемачество. Събитие, което среща хора от университети, бизнес, младежки организации и айляци от близо и далеч, за да си говорят сред вековните мозайки и високотехнологични джаджи. Ще говорят успешни хора от локални, национални и световни компании, ще говорят хора с професии от миналото и такива на бъдещето. Айляк зоната ще се допълни с интерактивна дискусия за Пътя на Героя, когато всеки ще участва и ще споделя своя път. 

Спортна Майна, локация – Decathlon –  кв. Тракия. 

Decathlon кани всички спортни майни на терените си за да мерят сили в различни състезания и свободни игри. Спортни звезди и фенове на спорта, семейства, малки и по-големи деца заедно ще участват в ТриМайнатлон с награди. Вечерта е запазена за Кино под звездите и безплатни прожекции.

Майна Арт и Татуирани автомобили, локация – мостът над бул. Гладстон – кв. Централен

YouTube реалитито “Татуирани автомобили” показва най-щурите реализирани идеи, авторите им и среща комиксите от списанието с всички майни из града. Покана за танц правят Бар Пощата, които две от вечерите (петък и неделя) ще са сцена за танцьори на стиловете Break dance и Swing, в съботната вечер ще чуете на живо Виктор Стамболов и DJ Маш Митак.

Подробности за събитията и участниците в трите дни Майна Town Weekend ще намерите с програмата, на интернет страницата https://mainatown.bg/events/  и на страниците на списание Майна town, което ще намерите на любимите си градски места след 1 септември.

Майна Town Weekend е част от програма “НАСЛЕДСТВО 2023“ на Общинска фондация “Пловдив 2019” и се реализира с медийното партньорство на Viber, Под Тепето и Lost in Plovdiv. Събитието се организира в партньорство с Decathlon, Биротерапия, the Recursive & Storytelling Studio, Бар Пощата, Базар Капана, BG Бъди Активен и Кино под звездите, и любезната подкрепа на Епископска Базилика на Филипопол и Cooolbox, които осигуряват интернет връзката на всички локации на събитието.

Майна Town Weekend е твоето събитие, заповядай за да бъдем заедно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »