Любов и надежда в “32 причини да не обичаш Пловдив”

 Любов и надежда в “32 причини да не обичаш Пловдив”

Как емблематичното и любимо пловдивско списание Нула32 пише брой с негативно заглавие?

Лесно е да се коментира, ругае и хули нещо, което не харесваме или одобряваме. Трудно е, когато неприятните и подритвани теми трябва да бъдат погледнати право в очите и изкарани наяве. Такова дело е възможно, само когато се прави с огромна и чиста любов.

Такава, каквато несъмнено всеки от участниците в 25-тия черен брой на списание Нула32 изпитва към Пловдив. Ето така, най-тъмният по заглавие и визия брой на изданието, всъщност се превръща в най-показателен, светъл и важен за града и за нас самите.

Тридесет и две причини, канализирани през перспективата на коренно различни индивиди, всеки от които гордо и твърдо заема позиция в нашето общество, и водещата линия на създателите на културното списание, която чудесно свързва и прелива от тема в тема разказите. Привидно различни, всички те са свързани именно чрез тази любов и усещане за отговорност към света и града, в който живеем и тяхната ролята в него.

А надеждата… тя се прокрадва непринудено между множеството редове причини като светлина, която осветява пътя към промяната и потенциалните полезни ходове, към които да се стремим.

Ето така, черният брой 25 се превръща, може би, в най-важният до този момент (с цялото уважение към труда, участниците и идеите на всички предишни издания).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »